Варіант приготування на кисляку
Інгредієнти: півлітрова банка кисляку, сиру велике яйце, 1 ч. л. харчової негашеного соди, 420 г першосортної борошна, дрібка солі, цукор за смаком.
- Борошно пару раз просіюється разом з негашеним содою. Бажано робити це з високого відстані, щоб максимально наситити продукт киснем.
- Кисле молоко кімнатної температури виливається в глибоку миску. До неї додається пісок і сіль. Сюди ж розбивається яйце.
- Маси з перших двох кроків об’єднуються. Найпростіше зробити це за допомогою міксера на середній швидкості.
- Добре перемішане тісто залишають у спокої на півгодинки. Як тільки на поверхні суміші з’являться помітні бульбашки, значить, саме час приступати до випічки оладок.
Із зазначеної кількості інгредієнтів вийшов ціла гірка апетитних рум’яних коржів.