Биточки манні
Інгредієнти: 6 ст. л. манної крупи, велике яйце, пів-літри молока, 2 ст. л. цукру, ½ ч. л. солі, 4 – 5 ст. л. сухарної крихти, ½ ч. л. ванільного цукру.
- Для приготування такої страви першим ділом потрібно зварити кашу із крупи. Молоко доводять до кипіння, в нього тонкою цівкою всипається манка. Додаються два види цукру.
- Після закипання маса вариться 5 – 6 хвилин. Каша залишають остигати.
- У вже холодну манку вбивається яйце, всипається сіль. Інгредієнти добре перемішуються.
- Руками формуються невеликі биточки і обвалюються в сухарній крихті з усіх боків.
- Заготовки обсмажують на добре розігрітому маслі з двох боків до появи красивою апетитною скоринки.
Подавати биточки манні можна з будь-яким солодким соусом – варенням, рідким медом, згущеним молоком, розтопленим шоколадом і т. д.