З кабачків
Інгредієнти: 430 г свіжого кабачка, 90 г сиру, сире яйце, 3 – 4 ст. ложки вівсяних пластівців, половина склянки борошна, сіль, перець, пучок кропу.
- Кабачок чиститься, позбавляється від жорстких насіння. Молоденький овоч можна використовувати цілим. Він натирається на крупній тертці. Через деякий час з овочевої маси віджимається волога.
- До кабачка додаються всі заявлені продукти. Кріп попередньо дрібно ріжеться. Сир розминається виделкою. Можна використовувати і свіжий роздавлений часник.
- Вівсяні пластівці не вимагають попередньої підготовки. Вони відправляються в тісто сухими. За бажанням можна перетворити вівсянку в борошно кавомолкою.
- Замішують густе тісто.
Оладки з кабачків обсмажуються до рум’яності на добре розігрітій олії.