Пісні оладки на воді
Інгредієнти: 2 ст. очищеної кип’яченої води, 4 ст. найвищого гатунку борошна, 2 ст. л. цукрового піску і стільки ж олії, 8 г миттєвих дріжджів, 1 ч. л. солі.
- Закипіла вода остуджується приблизно до 40 градусів. У теплої рідини розчиняється сіль, пісок, швидкі дріжджі. Після всіх сухих компонентів до води виливається соняшникову олію.
- Тісто для оладок на воді за таким рецептом потрібно заводити у великій мисці, так як воно буде активно рости.
- Поступово в масу засипають борошно. Додається вона мінімальними порціями. У результаті тісто повинно виявитися «ледачим», тобто дуже повільно сповзати з ложки. На цьому етапі додавання борошна можна припинити.
- Далі тісто переміщається в місце без протягів хвилин на 40. Можна поставити його біля опалювального приладу.
- Потім тісто виросло порційно викладається на сковорідку з розігрітим маслом і обсмажується з двох сторін. У процесі готування оладки також будуть зростати.
Вийшло пишне ласощі смачно їсти зі сметаною.