Готуємо на кислому молоці
Інгредієнти: 260 мл кислого молока, 1,5 ст. просіяного борошна найвищого гатунку, ½ ч. л. негашеного соди, щіпка кам’яної солі, сире яйце, ¼ ст. цукрового піску.
- Молоко виливається в миску і трохи нагрівається. До нього висипається негашене суха сода. Після інтенсивного перемішування на поверхні рідини з’являться дрібні бульбашки. Це означає, що все зроблено правильно.
- В молочну суміш вбивається сире яйце, засипається пісок і сіль. Їх кількість кулінар може регулювати за власним смаком.
- Після чергового перемішування додається борошно. У готовому тісті не повинно бути навіть дрібних грудочок.
- Густе тісто на оладки потрібно залишити постояти на 15 – 17 хвилин.
Мініатюрні рум’яні млинці випікаються з двох сторін на добре розігрітому жирі.