Класичні американські панкейкі
Інгредієнти: повний стакан молока, 3 ст. л. олії оливи, 1,5 ст. найвищого гатунку борошна, 3 ст. л. цукру-піску, по дрібці солі і ваніліну, сире яйце, 1 ч. л. пекарського порошку.
- У чашу блендера або міксера вливаються всі рідкі компоненти. Сюди відправляється і сире яйце. На максимальній швидкості роботи пристрою продукти збиваються до появи білої пінки. Маса в процесі збільшиться в 2 – 3 рази.
- В окремому посуді добре змішуються всі сухі інгредієнти.
- Міксером з’єднуються маси з перших двох кроків.
- Готове тісто має постояти кілька хвилин.
Далі можна приступати до процесу обжарювання рум’яних коржів з двох сторін.
Готуються панкейкі без масла на сухій сковороді.