20 простих рецептів шарлотки – готуємо в домашніх умовах

Пишна випічка на швидку руку

Рецепт пишною шарлотки з яблуками відрізняється від попереднього тільки необхідністю окремого збивання білків і жовтків.

Що необхідно взяти з продуктів:

  • 4 курячих яйця;
  • стакан цукру;
  • склянка борошна;
  • 12 ч. л. лимонного соку.

Покроковий рецепт пишною шарлотки в духовці:

  • Яєчні білки і жовтки поділяємо. З жовтками збиваємо всю масу цукру, домагаючись його розчинення. З білками – сіль до гострих піків.
  • Досвідчені кулінари знають, що необов’язково довго оперувати міксером. Щоб прискорити процес, просто додаємо лимонний сік.
  • Змішуємо отримані маси. Важливо! Поділ яєць на два компоненти – білок і жовток – і є головний секрет пишного тесту. Збивати до піни можна і без поділу, але тоді пиріг вийде не таким повітряним.
  • Всипаємо просіяне борошно і перемішуємо до отримання гладкого тіста.
  • Форму змащуємо вершковим маслом, а на дно щільним шаром викладаємо шматочки кислих яблук без шкірки.
  • Заливаємо фрукти бісквітним тістом. Вирівнюємо і ставимо запікатися.
  • Через 30 – 35 хвилин можна перевіряти шарлотку на готовність.

Неймовірно повітряна і пишна випічка подарує вам неземну насолоду.

Дивіться також:  Торт «Пташине молоко» — 7 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху