Пишна випічка на швидку руку
Рецепт пишною шарлотки з яблуками відрізняється від попереднього тільки необхідністю окремого збивання білків і жовтків.
Що необхідно взяти з продуктів:
- 4 курячих яйця;
- стакан цукру;
- склянка борошна;
- 12 ч. л. лимонного соку.
Покроковий рецепт пишною шарлотки в духовці:
- Яєчні білки і жовтки поділяємо. З жовтками збиваємо всю масу цукру, домагаючись його розчинення. З білками – сіль до гострих піків.
- Досвідчені кулінари знають, що необов’язково довго оперувати міксером. Щоб прискорити процес, просто додаємо лимонний сік.
- Змішуємо отримані маси. Важливо! Поділ яєць на два компоненти – білок і жовток – і є головний секрет пишного тесту. Збивати до піни можна і без поділу, але тоді пиріг вийде не таким повітряним.
- Всипаємо просіяне борошно і перемішуємо до отримання гладкого тіста.
- Форму змащуємо вершковим маслом, а на дно щільним шаром викладаємо шматочки кислих яблук без шкірки.
- Заливаємо фрукти бісквітним тістом. Вирівнюємо і ставимо запікатися.
- Через 30 – 35 хвилин можна перевіряти шарлотку на готовність.
Неймовірно повітряна і пишна випічка подарує вам неземну насолоду.