20 простих рецептів шарлотки – готуємо в домашніх умовах

Незвичайна шарлотка з бананами

Здавалося б, шарлотка – таке блюдо, яке вже давно досконально вивчена досвідченими господинями. Але виявляється, випічці можна надати оригінальний тропічний смак, просто додавши до складу банани.

Інгредієнти для шарлотки з бананами:

  • склянка борошна;
  • 1 яйце;
  • 3 яблука;
  • 1 банан;
  • склянка сметани 10%;
  • 4 ст. л. розтопленого вершкового масла;
  • 12 склянки цукру;
  • ч. л. розпушувача або 12 ч. л. соди + крапля оцту.

Тепер шарлотку готуємо з бананами:

  • Яйця збиваємо з цукром і сіллю до утворення однорідної маси.
  • Додаємо розпушувач або гашену соду.
  • Вмішуємо сметану і вершкове масло.
  • Борошно обов’язково просіваємо і тільки після цього вмішуємо в тісто.
  • Банани з яблуками нарізаємо, збризкуємо лимонним соком і викладаємо у форму для запікання.
  • Заливаємо фрукти тестом і, вирівнявши поверхню пирога, відправляємо його в духовку (170°С) на 30 – 40 хвилин.

Бананово-яблучна шарлотка відрізняється приємним ніжним смаком і ароматом.

Дивіться також:  Тісто як пух – 8 рецептів м’якого і пишного тіста для випічки
Прокрутка до верху