Незвичайна шарлотка з бананами
Здавалося б, шарлотка – таке блюдо, яке вже давно досконально вивчена досвідченими господинями. Але виявляється, випічці можна надати оригінальний тропічний смак, просто додавши до складу банани.
Інгредієнти для шарлотки з бананами:
- склянка борошна;
- 1 яйце;
- 3 яблука;
- 1 банан;
- склянка сметани 10%;
- 4 ст. л. розтопленого вершкового масла;
- 12 склянки цукру;
- ч. л. розпушувача або 12 ч. л. соди + крапля оцту.
Тепер шарлотку готуємо з бананами:
- Яйця збиваємо з цукром і сіллю до утворення однорідної маси.
- Додаємо розпушувач або гашену соду.
- Вмішуємо сметану і вершкове масло.
- Борошно обов’язково просіваємо і тільки після цього вмішуємо в тісто.
- Банани з яблуками нарізаємо, збризкуємо лимонним соком і викладаємо у форму для запікання.
- Заливаємо фрукти тестом і, вирівнявши поверхню пирога, відправляємо його в духовку (170°С) на 30 – 40 хвилин.
Бананово-яблучна шарлотка відрізняється приємним ніжним смаком і ароматом.