20 простих рецептів шарлотки – готуємо в домашніх умовах

Шарлотка на основі сметани

Включення сметани до складу тесту для шарлотки дозволяє мінімізувати кількість використаних яєць, що багатьом господиням буде за смаком.

Інгредієнти для шарлотки на сметані:

  • 200 г сметани;
  • по склянці (200 мл) цукру та борошна;
  • 1 яйце;
  • 5 яблук кисло-солодких;
  • 12 ч. л. соди.

Покрокові рекомендації по приготуванню сметанною шарлотки:

  • Включаємо духовку, виставляємо температурний режим в 180°C.
  • Промиті і обсушені яблука нарізаємо часточками.
  • Так як ми шарлотку готуємо на сметані, гасити соду не потрібно — роль гасителя візьме на себе молочний продукт. Змішуємо компоненти.
  • Яйця, збиті з цукром, з’єднайте зі сметаною, в якій сода погашена.
  • Частинами додаємо в тісто борошно. Замішуємо.
  • Для промазування форми використовуємо вершкове масло. Викладаємо половину нарізаних шматочків яблук, потім вливаємо 12 частина основи, знову розподіляємо яблука і закриваємо всі залишилися тестом.

Процес випікання займе хвилин 40, після закінчення яких ви зможете насолодитися чудовою сметанною шарлотки.

Дивіться також:  Торт «Пташине молоко» — 7 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху