Шарлотка на основі сметани
Включення сметани до складу тесту для шарлотки дозволяє мінімізувати кількість використаних яєць, що багатьом господиням буде за смаком.
Інгредієнти для шарлотки на сметані:
- 200 г сметани;
- по склянці (200 мл) цукру та борошна;
- 1 яйце;
- 5 яблук кисло-солодких;
- 12 ч. л. соди.
Покрокові рекомендації по приготуванню сметанною шарлотки:
- Включаємо духовку, виставляємо температурний режим в 180°C.
- Промиті і обсушені яблука нарізаємо часточками.
- Так як ми шарлотку готуємо на сметані, гасити соду не потрібно — роль гасителя візьме на себе молочний продукт. Змішуємо компоненти.
- Яйця, збиті з цукром, з’єднайте зі сметаною, в якій сода погашена.
- Частинами додаємо в тісто борошно. Замішуємо.
- Для промазування форми використовуємо вершкове масло. Викладаємо половину нарізаних шматочків яблук, потім вливаємо 12 частина основи, знову розподіляємо яблука і закриваємо всі залишилися тестом.
Процес випікання займе хвилин 40, після закінчення яких ви зможете насолодитися чудовою сметанною шарлотки.