20 рецептів з курки – готуємо смачно!

Курка-гриль в духовці

Інгредієнти:

  • велика тушка курки (вагою 1,7 – 2 кг);
  • 1 ст. л. морської солі;
  • 1 ч. л. з гіркою солодкої паприки;
  • 2 ст. л. класичного майонезу;
  • 1 ст. л. негострої гірчиці;
  • 3 ст. л. будь-якого рослинного масла;
  • суміш перців.

Приготування:

  • Натерти промиту і обсушену тушку птиці сумішшю солі і перцю. Обробляти курку потрібно і зовні, і зсередини.
  • В окремому посуді змішати гірчицю з класичним майонезом і покрити нею птицю. Залишити курку в такому вигляді мінімум на 1 годину.
  • Насадити підготовлену тушку на вертел. Запікати 12 хвилин при 230°С.
  • Знизити температуру до 200°С і готувати птицю ще 45 хвилин.
  • Приблизно за 10 хвилин до готовності змастити тушку сумішшю масла і паприки.

Останній етап приготування курки гриль в духовці дозволить зробити її рум’яною і хрусткою.

Дивіться також:  Роли з лаваша – 7 рецептів з різними начинками
Прокрутка до верху