Курка-гриль в духовці
Інгредієнти:
- велика тушка курки (вагою 1,7 – 2 кг);
- 1 ст. л. морської солі;
- 1 ч. л. з гіркою солодкої паприки;
- 2 ст. л. класичного майонезу;
- 1 ст. л. негострої гірчиці;
- 3 ст. л. будь-якого рослинного масла;
- суміш перців.
Приготування:
- Натерти промиту і обсушену тушку птиці сумішшю солі і перцю. Обробляти курку потрібно і зовні, і зсередини.
- В окремому посуді змішати гірчицю з класичним майонезом і покрити нею птицю. Залишити курку в такому вигляді мінімум на 1 годину.
- Насадити підготовлену тушку на вертел. Запікати 12 хвилин при 230°С.
- Знизити температуру до 200°С і готувати птицю ще 45 хвилин.
- Приблизно за 10 хвилин до готовності змастити тушку сумішшю масла і паприки.
Останній етап приготування курки гриль в духовці дозволить зробити її рум’яною і хрусткою.