Курка в банку в духовці
Інгредієнти 600 – 700 г філе стегон або грудки:
- 1 велика морквина;
- 1 червона цибулина;
- 1,5 ч. л. солі;
- 1 ч. л. порошкової гірчиці;
- 3 свіжих помідора;
- 1 стручок солодкого перцю;
- 2 – 3 зубчики часнику;
- 1 велика щіпка сушеного прованських трав.
Приготування:
- Скласти м’ясо в глибоку ємність, додати до нього роздавлений часник, прованські трави, всипати сіль і гірчицю. Перемішати компоненти. Залишити курятину в такому вигляді на 40 хвилин при кімнатній температурі.
- Всі овочі промити, почистити і дрібно порізати. З томатів попередньо зняти шкірку. Перемішати овочеві шматочки, присипати сіллю і можна додати будь-які спеції.
- У суху чисту трилітрову банку спочатку укласти половину овочів, а зверху курятину. Накрити м’ясо залишилася овочевий сумішшю. Воду або бульйон додавати не потрібно.
- Закрити горловину фольгою і зробити в ній декілька отворів зубочисткою.
- Запікати частування 100 хвилин при 170°С.
Готову страву залишити остигати в духовці ще на півгодини.
Якщо продовжувати експерименти з традиційними рецептами з птиці, варто спробувати також бешбармак з курки, пиріжки з курячим м’ясом, оригінальні супи на його основі і т. п. Пам’ятайте, що найбільш дієтичні страви виходять з філе грудки. Особливо, якщо їх готувати на пару, запікати або варити.