Жульєн з куркою і грибами
Інгредієнти:
- по 350 г грибів (краще всього, свіжих печериць) і філе курки;
- 2 головки цибулі;
- 1 повний стакан жирної сметани;
- 2,5 ст. л. просіяного борошна;
- 60 г вершкового масла;
- великий шматок твердого сиру;
- сіль.
Приготування:
- Гриби очистити, нарізати пластинками, обсмажити і викласти на друшляк, щоб скло масло.
- У жирі, що залишився приготувати невеликі шматочки курятини, але не доводити до появи скоринки. Посолити.
- В тій же посуді до золотавості обсмажити цибулю.
- Для соусу з’єднати залишилися компоненти, крім сиру. Масло слід брати розм’якшеним.
- У сковорідку викласти всі підготовлені продукти, залити соусом і тушкувати до загустіння.
- Розподілити суміш по кокотницях і засипати великою кількістю тертого сиру.
Відправити жульєн з грибами і куркою в духовку на чверть години.
Аналогічним чином можна готувати жульєни і в бургерных булочках. Поджарившись в духовці до апетитної скоринки, вони чудово виконують роль кокотниць.