З квашеною капустою
Що знадобиться:
- яловичина – 0,5 кг;
- квашена капуста – 200 г;
- буряк – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- картопля – 2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- лавр.лист;
- оцет – 1 ч. ложка;
- тому. паста – 1 ст. ложка;
- зелень;
- раст. масло – 2 ст. ложки;
- сіль – 2 ч. ложка.
Нарізаємо м’ясо шматочками, заливаємо в каструлі 2 л води і доводимо до кипіння. Після цього зменшуємо вогонь до середнього і варимо таким чином півтори години, постійно видаляючи пінні пластівці. За 5 хвилин до готовності додайте сіль.
Всі овочі нарізаються зручним і звичним для вас способом. З буряків, цибулі і моркви робиться зажарка. Тушкуємо суміш на сковороді близько 7-ми хвилин на середньому вогні. В кінці додаємо оцет. Квашена капуста в цей час промивається і вручну віджимається. Розігріваємо на сковороді масло і викладаємо туди капусту разом із 50 мл бульйону і томатною пастою. Тушкуємо протягом 5-ти хвилин.
Потім капуста з’єднується з іншими овочами. У закипаючий бульйон кладуть картоплю і варять 7 хвилин. По черзі йде слідом зажарка, квашена капуста і спеції. Приготування займе не більш 20-ти хвилин. При подачі в тарілки можна посипати зелень.