9 рецептів для хлібопічки

Надзвичайно ніжний кекс

Хлібопічка універсальна, і в ній можна пекти чудові кекси. Ароматний ніжний десерт порадує і дітей, і дорослих. Така випічка підійде для сімейного свята і частування гостей. Вона буде доречною і в будній день, коли хочеться чимось приємним порадувати своїх близьких.

Склад продуктів, необхідних для випічки кексу:

  • півсклянки сметани;
  • пачка вершкового масла;
  • 4 яйця;
  • 140 г цукру;
  • 290 г борошна;
  • ст. ложка коньяку;
  • розпушувач;
  • родзинки, цукати – як віддаєте перевагу.

Готуємо кекс в хлібопічці так:

  • М’яке талое масло потрібно збити в піну з яйцями і склянкою цукру. При цьому добре б застосовувати міксер, щоб полегшити свою роботу. Далі змішайте отриманий склад зі сметаною і знову трохи збийте.
  • Тепер невеликими порціями починайте підсипати муку, змішану з розпушувачем. Коли у вас вже половина борошна піде в тісто, підлийте коньяку. Потім знову додавайте борошно і продовжуйте заміс.
  • Після чого перекладіть отриману масу в контейнер хлібопічки, насипте родзинок і цукатів і поставте програму на випічку кексу. Час готування – не менше 1,5 годин.
Дивіться також:  Цукровий сироп – 6 рецептів, як приготувати в домашніх умовах