Надзвичайно ніжний кекс
Хлібопічка універсальна, і в ній можна пекти чудові кекси. Ароматний ніжний десерт порадує і дітей, і дорослих. Така випічка підійде для сімейного свята і частування гостей. Вона буде доречною і в будній день, коли хочеться чимось приємним порадувати своїх близьких.
Склад продуктів, необхідних для випічки кексу:
- півсклянки сметани;
- пачка вершкового масла;
- 4 яйця;
- 140 г цукру;
- 290 г борошна;
- ст. ложка коньяку;
- розпушувач;
- родзинки, цукати – як віддаєте перевагу.
Готуємо кекс в хлібопічці так:
- М’яке талое масло потрібно збити в піну з яйцями і склянкою цукру. При цьому добре б застосовувати міксер, щоб полегшити свою роботу. Далі змішайте отриманий склад зі сметаною і знову трохи збийте.
- Тепер невеликими порціями починайте підсипати муку, змішану з розпушувачем. Коли у вас вже половина борошна піде в тісто, підлийте коньяку. Потім знову додавайте борошно і продовжуйте заміс.
- Після чого перекладіть отриману масу в контейнер хлібопічки, насипте родзинок і цукатів і поставте програму на випічку кексу. Час готування – не менше 1,5 годин.