Баклажани як гриби – 11 рецептів швидких і смачних

Салат «Пальчики оближеш» без стерилізації

Готується закуска з:

  • баклажанів – пару кілограм;
  • лаврушки;
  • солі;
  • гілочок петрушки;
  • рослинного жиру – 170 мл для маринаду і трохи для смаження;
  • води – 170 мл;
  • оцту – 155 мл

Стиглі плоди промиваються і нарізаються кубиками однакового розміру. Для видалення гіркоти посипаються сіллю (приблизно на 45 хвилин) і після промиваються чистою водою. Після в сковороді їх слід обсмажити до рум’яності, розкласти по стерильним банкам.

В окремій ємності готується заливка з води (скип’ятити), оцту і жиру. Всі кип’ятиться і розливається по банкам. Гарячі синенькі слід закупорити, прикрити теплим вовняним пледом.

Дивіться також:  Маринована капуста – 10 рецептів швидкого приготування на зиму
Прокрутка до верху