Салат «Пальчики оближеш» без стерилізації
Готується закуска з:
- баклажанів – пару кілограм;
- лаврушки;
- солі;
- гілочок петрушки;
- рослинного жиру – 170 мл для маринаду і трохи для смаження;
- води – 170 мл;
- оцту – 155 мл
Стиглі плоди промиваються і нарізаються кубиками однакового розміру. Для видалення гіркоти посипаються сіллю (приблизно на 45 хвилин) і після промиваються чистою водою. Після в сковороді їх слід обсмажити до рум’яності, розкласти по стерильним банкам.
В окремій ємності готується заливка з води (скип’ятити), оцту і жиру. Всі кип’ятиться і розливається по банкам. Гарячі синенькі слід закупорити, прикрити теплим вовняним пледом.