Як гриби мариновані баклажани
Для приготування закуски слід запастися:
- баклажанами – 950 г;
- цибулею;
- часниковими зубками – пару штук;
- перцем запашним і чорним горошком – 5 шт.;
- гвоздикою – 4 шт.;
- укропными насінням – 1 ч. л.;
- лаврушкой.
Маринад готується на основі води – 1,2 л, солі – 30 г цукрового піску – 90 г, оцту – 6 ст. л., жиру рослинного (80 мл). Основний продукт промити, нарізати, присолити і залишити на 50 хвилин.
Окремо приготувати маринад, ввести нарізку, відварити протягом 7 хвилин. Після додати подрібнену цибулю і часникові часточки, в кінці оцтову кислоту. Проварити протягом 2 хвилин.
У стерильні банки на дно покласти спеції, заповнити баклажанами з маринадом. Закрити кришкою, укутати. Через 4 години закуску можна пробувати.