Баклажани як гриби – 11 рецептів швидких і смачних

Як гриби мариновані баклажани

Для приготування закуски слід запастися:

  • баклажанами – 950 г;
  • цибулею;
  • часниковими зубками – пару штук;
  • перцем запашним і чорним горошком – 5 шт.;
  • гвоздикою – 4 шт.;
  • укропными насінням – 1 ч. л.;
  • лаврушкой.

Маринад готується на основі води – 1,2 л, солі – 30 г цукрового піску – 90 г, оцту – 6 ст. л., жиру рослинного (80 мл). Основний продукт промити, нарізати, присолити і залишити на 50 хвилин.

Окремо приготувати маринад, ввести нарізку, відварити протягом 7 хвилин. Після додати подрібнену цибулю і часникові часточки, в кінці оцтову кислоту. Проварити протягом 2 хвилин.

У стерильні банки на дно покласти спеції, заповнити баклажанами з маринадом. Закрити кришкою, укутати. Через 4 години закуску можна пробувати.

Дивіться також:  Як солити гриби – 6 рецептів в домашніх умовах
Прокрутка до верху