Банановий пиріг — 10 рецептів приготування швидко і смачно!

Шоколадно-банановий пиріг

Велику роль відіграє ступінь зрілості бананів. Смачний десерт вийде тільки з добрих плодів, які легко вибрати. Понюхайте банан через шкірку.

Якщо плід нічим не пахне, значить брати його не варто — він буде «мильним» і без смаку. Якщо відчуєте аромат, значить банан порадує вас смаком і насолодою.

Інгредієнти:

  • цукор – 410 г;
  • банан – стакан розім’ятої м’якоті;
  • вершкове масло – 13 г;
  • борошно – 240 г;
  • какао – 80 г;
  • ванілін – 1,5 ч. ложки;
  • розпушувач – 1,5 ч. ложки;
  • молоко – 110 мл;
  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • вода – 230 мл теплої;
  • яйце – 2 шт.

Приготування:

  • Виставити в духовій шафі режим на 180 градусів. Промазати форму.
  • В бананову м’якоть влити яйця і залити водою з молоком. Влити розтоплене масло, присипати ваніліном і збити.
  • Цукор насипати борошно, додати розпушувач, какао і присолити. Перемішати.
  • Змішати дві маси і збити.
  • Перелити у форму. Запікати півгодини.
Дивіться також:  Торт з фруктами – 8 красивих і смачних рецептів
Прокрутка до верху