Шоколадно-банановий пиріг
Велику роль відіграє ступінь зрілості бананів. Смачний десерт вийде тільки з добрих плодів, які легко вибрати. Понюхайте банан через шкірку.
Якщо плід нічим не пахне, значить брати його не варто — він буде «мильним» і без смаку. Якщо відчуєте аромат, значить банан порадує вас смаком і насолодою.
Інгредієнти:
- цукор – 410 г;
- банан – стакан розім’ятої м’якоті;
- вершкове масло – 13 г;
- борошно – 240 г;
- какао – 80 г;
- ванілін – 1,5 ч. ложки;
- розпушувач – 1,5 ч. ложки;
- молоко – 110 мл;
- сіль – 0,5 ч. ложки;
- вода – 230 мл теплої;
- яйце – 2 шт.
Приготування:
- Виставити в духовій шафі режим на 180 градусів. Промазати форму.
- В бананову м’якоть влити яйця і залити водою з молоком. Влити розтоплене масло, присипати ваніліном і збити.
- Цукор насипати борошно, додати розпушувач, какао і присолити. Перемішати.
- Змішати дві маси і збити.
- Перелити у форму. Запікати півгодини.