Домашній варіант Біг Тейсті
В домашніх умовах можна приготувати свій Біг Тейсті, адже по суті – це звичайною бутерброд, тому можна сміливо експериментувати з інгредієнтами.
Для сендвіча можна самому спекти булочки, а можна купити вже готові. Для цього бургера найкраще підходять булочки фірми Bun Boys.
В упаковці їх чотири штуки, тому розрахунок інгредієнтів йде на чотири порції.
Інгредієнти:
- половина качана салату «Айсберг»;
- два томата;
- велика цибулина;
- 12 квадратиків сиру Hohland для чизбургерів;
- 650 г м’ясного фаршу (яловичина);
- 110 г бекону (необов’язково).
Інгредієнти для соусу:
- 1 ч. л. гірчиці;
- по 0,5 ч. л. яблучного оцту, цукру-піску та рідкого диму;
- 20 мл кетчупу (томатний);
- три ложки майонез (легкий).
Оригінальний варіант Біг Тейсті не передбачає використання бекону, але якщо ви бажаєте додати трохи копченого смаку, то просто поріжте такий інгредієнт дрібними шматочками і перемішайте з фаршем разом з ложечкою солі і половиною чайної ложки чорного перцю. Якщо бекон не додається, то солі потрібно буде використовувати трохи більше.
Спосіб приготування:
- Щоб фарш став більш еластичним, а котлети не розпалися при смаженні, його потрібно відбити. Просто візьміть кожну порцію і з усією силою киньте на робочу поверхню – так з них піде непотрібний повітря.
- Ліпимо з фаршу чотири котлети товщиною в сантиметр і в діаметрі пропорційно булочці.
- Обсмажуємо котлети з двох сторін приблизно по п’ять хвилин.
- Помідори ріжемо кружальцями, цибулю шаткуємо півкільцями, салат можна просто порвати руками. Перемішуємо всі інгредієнти для соусу, додавши дрібку солі і чорного перцю.
- Булочки поділяємо навпіл, кожну підсушуємо на сковорідці, але тільки без масла.
- На верхівку булочки наносимо соус, потім кладемо цибулю, салат, томат. Потім йде сирний квадратик, котлета, знову скибочку сиру і друга частина булочки. Злегка притискаємо бургер і перевертаємо.