Бісквіт – класичний рецепт торта в духовці і 6 додаткових

Готуємо шоколадний торт — покроковий рецепт

Це пухкий бісквіт, який тане в роті. Він не залишить байдужим ні одного любителя солоденького. А просочивши трюфельним кремом, який за консистенцією нагадує мус, ви отримаєте справжній кулінарний шедевр.

Інгредієнти:

  • Розчинна кава – 1 ч. ложка;
  • Соняшникова олія – 6 ч. ложок;
  • Вершки жирні для збивання – 300 гр.;
  • Цукор – 110 гр.;
  • Шоколадка – 120 гр.;
  • Сіль – щіпка;
  • Цукор – 2 ч. ложки для крему;
  • Розпушувач – 2 ч. ложки;
  • Борошно – 130 гр.;
  • Яйце – 3 шт.;
  • Ванілін – 1 пакет;
  • Вершки – 300 гр. для крему;
  • Какао – 4 ч. ложки;
  • Вода – 125 мл

Приготування:

  • Виставити духовку на 180 гр.
  • Розділити яйце. Жовток прибрати в іншу ємність і збити з половиною норми цукру.
  • Влити олію. Перемішати.
  • Какао і кави перемішати. Залити окропом. Розмішати.
  • Зберігаючи бульбашки повітря, з’єднати дві маси.
  • У тарілці перемішати розпушувач, цукор, що залишився, борошно.
  • З’єднати з рідкою масою. Перемішати.
  • Взяти вершки. Збити.
  • Змішати з тестом.
  • Застелити пергаментом форму. Залити тісто.
  • Помістити в духову шафу. Ступінь готовності перевіряти шпажкою, якщо готовий, то буде повністю сухий.
  • Приготування крему:

  • Вершки підігріти. Засипати норму цукру для крему. До кипіння не доводити.
  • Шоколадку розламати. Закинути в каструльку. Розмішати. Плитка повинна повністю розчинитися. Остудити.
  • Збити.
  • Коли бісквіт готовий. Дістати. Остудити. Порізати уздовж, щоб вийшло чотири коржа. Змастити кожну частину. Викласти шарами. Посипати крихтами шоколаду.
  • Дивіться також:  Як приготувати оладки пишні та смачні? 9 рецептів
    Прокрутка до верху