Готуємо шоколадний торт — покроковий рецепт
Це пухкий бісквіт, який тане в роті. Він не залишить байдужим ні одного любителя солоденького. А просочивши трюфельним кремом, який за консистенцією нагадує мус, ви отримаєте справжній кулінарний шедевр.

Інгредієнти:
- Розчинна кава – 1 ч. ложка;
- Соняшникова олія – 6 ч. ложок;
- Вершки жирні для збивання – 300 гр.;
- Цукор – 110 гр.;
- Шоколадка – 120 гр.;
- Сіль – щіпка;
- Цукор – 2 ч. ложки для крему;
- Розпушувач – 2 ч. ложки;
- Борошно – 130 гр.;
- Яйце – 3 шт.;
- Ванілін – 1 пакет;
- Вершки – 300 гр. для крему;
- Какао – 4 ч. ложки;
- Вода – 125 мл
Приготування:
Виставити духовку на 180 гр.
Розділити яйце. Жовток прибрати в іншу ємність і збити з половиною норми цукру.
Влити олію. Перемішати.
Какао і кави перемішати. Залити окропом. Розмішати.
Зберігаючи бульбашки повітря, з’єднати дві маси.
У тарілці перемішати розпушувач, цукор, що залишився, борошно.
З’єднати з рідкою масою. Перемішати.
Взяти вершки. Збити.
Змішати з тестом.
Застелити пергаментом форму. Залити тісто.
Помістити в духову шафу. Ступінь готовності перевіряти шпажкою, якщо готовий, то буде повністю сухий.
Приготування крему:
Вершки підігріти. Засипати норму цукру для крему. До кипіння не доводити.
Шоколадку розламати. Закинути в каструльку. Розмішати. Плитка повинна повністю розчинитися. Остудити.
Збити.
Коли бісквіт готовий. Дістати. Остудити. Порізати уздовж, щоб вийшло чотири коржа. Змастити кожну частину. Викласти шарами. Посипати крихтами шоколаду.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8