Бісквіт – класичний рецепт торта в духовці і 6 додаткових

Смачний бісквіт на 4 яйця в духовці

Використовуючи мінімум продуктів, вийде ласощі, яке вживають як самостійне блюдо, або змастивши кремом, вийде тортик.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 4 шт.;
  • Борошно пшеничне – 110 гр.;
  • Цукор ванільний – 15 гр.;
  • Цукор-пісок – 170 гр.

Приготування:

  • Розбити яйце. Жовток помістити в окрему ємність.
  • Взяти сито. Засипати борошно. Просіяти.
  • До жовтків засипати половину від норми цукру. Взяти міксер, збити. Маса побіліє і стане більше.
  • Взяти чашу від міксера. Влити білки.
  • Включити середню швидкість.
  • Не вимикати поки білки не стануть пишними і м’якими.
  • Засипати цукор, продовжуючи збивати.
  • Білкову масу розділити на три частини. Одну перекласти в жовтки.
  • Лопаткою перемішати.
  • Помістити борошно. Розмішати.
  • Помістити залишок білків. Лопаткою тихо розмішати. Довго перемішувати тісто не можна, інакше зруйнуються бульбашки повітря, і бісквіт погано підніметься. Під час приготування тісто сильно піднімається, тому форму треба заповнити тільки на 2/3.
  • Перелити масу в форму.
  • Перемістити до духова шафа з температурним режимом 180 гр.
  • Готувати півгодини. Під час приготування не можна відкривати дверцята духової шафи, інакше бісквіт опаде.
  • Дивіться також:  Буженина в мультиварці – 8 рецептів приготування
    Прокрутка до верху