Бісквіт на сметані – 9 рецептів

З какао

Важливо вибрати для такого бісквіта якісне какао. Його береться 5 ст. л. Інші інгредієнти: півпачки жирного масла, столове яйце, склянка нежирної сметани, пучок харчової соди і солі, 1,5 ст. білої пшеничної муки.

  • У розтоплене масло по черзі вводяться сипучі компоненти.
  • Останньою в масу додається сметана і добре збиті яйця.
  • Тісто перемішується до однорідності і викладається у форму.
  • Готується ласощі 35 хвилин. Перші 20 хвилин при 180 градусах. Решту часу – при 160 градусах.

    Без додавання яєць

    У холодильнику закінчилися яйця? Не біда! Бісквіт вдасться зробити і без них. Інгредієнти: склянку борошна високої сортності, стільки ж жирної сметани, дрібку соди, солі і ваніліну, півсклянки олії, 2/3 склянки цукрового піску.

  • Сода «гаситься» сметаною і залишається на пару хвилин.
  • Після появи бульбашок в суміш додається масло, пісок, ванілін, сіль. Інгредієнти збиваються.
  • В кінці всипається борошно.
  • Маса виливається в силіконову форму.
  • Випікається основа десерту 15-17 хвилин при високій температурі.

    Дивіться також:  Фейхоа з цукром – 8 рецептів на зиму