Бородінський хліб – 5 рецептів приготування вдома

Рецепт приготування в духовці

Цей самий смачний хліб, приготовлений на житньому борошні, виходить ароматним і смачним.

Інгредієнти:

  • Кмин – 3 ч. ложки;
  • Пшеничне борошно – 350 гр.;
  • Коріандр – 3 ч. ложки;
  • Житнє борошно – 250 гр.;
  • Сіль – 2 ч. ложки;
  • Тепла Вода – 350 мл;
  • Цукор – 3 ч. ложки;
  • Дріжджі – 1 ст. ложка;
  • Солод – 5 ч. ложок.

Приготування:

  • Налити в піалу шість столових ложок гарячої води. Всипати дріжджі. Додати цукор. Розмішати.
  • Через вісім хвилин засипати борошно. Додати солод. Влити воду.
  • Замішувати чверть години.
  • Насипати коріандр, сіль, кмин.
  • Замісити ще раз тісто.
  • Посипати злегка борошном. Вкрити пакетом. Прибрати в тепло.
  • Через дві години сформувати хліб.
  • Помістити на деко. Залишити на півгодини.
  • Переставити в духовку.
  • Виставити жар на 200 гр. Готувати чверть години. Переключити на 180 гр. Витримати півгодини.
  • Дивіться також:  Торт з сиру – 15 рецептів
    Прокрутка до верху