Домашній хліб в мультиварці
Цей хліб в мультиварці виходить таким же смачним, як і в духовці. Ідеально готувати його на заквасці, але мало у кого знайдеться цей інгредієнт. Тому найпростіше рішення – це використовувати дріжджі.

Інгредієнти:
- Олія рослинна;
- Борошно житнє – 500 гр.;
- Сіль – 2 ч. ложки;
- Борошно пшеничне – 3 ст. ложки;
- Цукор – 1 ч. ложка;
- Дріжджі сухі – 11 гр.;
- Вода – 100 мл;
- Молоко – 320 мл
Приготування:
Взяти сито. Просіяти два види борошна.
Засипати дріжджі. Посолити. Покласти цукор. Перемішати.
Воду і молоко нагріти.
Влити в борошно.
Замісити масу не менше п’яти хвилин. З житнього борошна виходить досить липке тісто, яке важко місити. Щоб полегшити процес замісу, необхідно змащувати руки рослинним маслом.
Помістити в миску. Накрити пакетом. Прибрати в тепло, залишивши на годину.
Коли маса збільшилася, обім’яти.
Чашу від мультиварки промазати маслом.
Перемістити тісто.
Закрити кришку. Поставити на режим «Підігрів».
Встановити час на 40 хвилин. Зверніть увагу на характеристики приладу. У деяких моделях на цьому режимі велика температура, яка не потрібна на даному етапі приготування. Тоді увімкніть на п’ять хвилин тільки для прогріву. Потім залиште на 35 хвилин, не відкриваючи кришку.
Перемкнути у режим «Випічка». Виставити 150 гр. Час встановити на годину.
Через 40 хвилин перевернути. Залишити на інший час.