Бородінський хліб – 5 рецептів приготування вдома

Домашній хліб в мультиварці

Цей хліб в мультиварці виходить таким же смачним, як і в духовці. Ідеально готувати його на заквасці, але мало у кого знайдеться цей інгредієнт. Тому найпростіше рішення – це використовувати дріжджі.

Інгредієнти:

  • Олія рослинна;
  • Борошно житнє – 500 гр.;
  • Сіль – 2 ч. ложки;
  • Борошно пшеничне – 3 ст. ложки;
  • Цукор – 1 ч. ложка;
  • Дріжджі сухі – 11 гр.;
  • Вода – 100 мл;
  • Молоко – 320 мл

Приготування:

  • Взяти сито. Просіяти два види борошна.
  • Засипати дріжджі. Посолити. Покласти цукор. Перемішати.
  • Воду і молоко нагріти.
  • Влити в борошно.
  • Замісити масу не менше п’яти хвилин. З житнього борошна виходить досить липке тісто, яке важко місити. Щоб полегшити процес замісу, необхідно змащувати руки рослинним маслом.
  • Помістити в миску. Накрити пакетом. Прибрати в тепло, залишивши на годину.
  • Коли маса збільшилася, обім’яти.
  • Чашу від мультиварки промазати маслом.
  • Перемістити тісто.
  • Закрити кришку. Поставити на режим «Підігрів».
  • Встановити час на 40 хвилин. Зверніть увагу на характеристики приладу. У деяких моделях на цьому режимі велика температура, яка не потрібна на даному етапі приготування. Тоді увімкніть на п’ять хвилин тільки для прогріву. Потім залиште на 35 хвилин, не відкриваючи кришку.
  • Перемкнути у режим «Випічка». Виставити 150 гр. Час встановити на годину.
  • Через 40 хвилин перевернути. Залишити на інший час.
  • Дивіться також:  Випічка на кефірі — 24 простих рецепта на швидку руку
    Прокрутка до верху