Готуємо з квасолею
Боби складаються майже повністю з білка, тому борщ з червоною квасолею — ідеальний варіант отримання насиченого першого страви без використання м’яса.
Список продуктів:
- томат-пюре — 40 г;
- морква, перець солодкий;
- олія (соняшникова та вершкове) — 30 мл і 20 г, відповідно;
- капуста — 300 г;
- буряк;
- квасоля червона — 200 г;
- морква — 2 шт.;
- цибуля-ріпка;
- спеції, зелень, листя лавра.
Порядок приготування борщу з квасолею:
- Замочуємо з вечора боби. Витримуємо співвідношення квасолі і рідини 1:2. На наступний день відварюємо продукт до м’якого стану.
- Очищаємо овочі, дрібно кришимо цибулю і моркву пасеруємо в сотейнику з пісним маслом. Додаємо крупно натерту буряк, томат-пасту, розведену в половині склянки питної води. Тушкуємо страва 10 хвилин.
- Наповнюємо каструлю 2 л бутильованої рідини, кидаємо в неї одну очищену моркву, горошини перцю, лавр. Варимо продукти 15 хвилин, після чого дістаємо всі компоненти.
- Опускаємо в ароматний склад розділений на брусочки картоплю, нашатковану капусту, смужки перцю. Приправляємо бульйон сіллю, улюбленими спеціями, відварюємо компоненти страви до м’якого стану.
- Закінчуємо процес розміщенням пасерованих овочів. Нагріваємо страва 5 хвилин, опускаємо шматочок вершкового масла, вимикаємо вогонь. Така добавка забезпечить їжу додатковим смаком і красивим видом.
Наливає борщ у миску, поміщаємо порцію відвареної червоної квасолі. Саме так у давнину готували і подавали це просте і ситне блюдо.