Борщ без м’яса – 7 смачних рецептів приготування

Рецепт для мультиварки

Зварити борщ без м’яса, щоб він відповідав всім вимогам смачної і здорової їжі, дуже зручно в популярному у сучасних господинь кухонному агрегаті.

Набір компонентів:

  • бульби картоплі — 4 шт.;
  • оцет (3 %) — 9 мл;
  • капуста білокачанна — 400 г;
  • часникові зубки — 2 шт.;
  • цибуля-ріпка;
  • масло пісне;
  • великий буряк;
  • морква — 2 шт.;
  • цукор-пісок — 20 г;
  • спеції, зелень.

Процес приготування:

  • Шаткуємо кубиками цибулю та моркву. У такій же формі, але трохи крупніше, нарізаємо картоплю. Дрібно натираємо половинку буряків.
  • Активуємо на дисплеї приладу режим «Смаження». Вливаємо в чашу мультиварки 30 мл свіжого масла, хвилину його нагріваємо. Потім поміщаємо нарізку з моркви і цибулі. Смажимо складу 5 хвилин, періодично перемішуючи.
  • Додаємо до овочів подрібнений буряк, нагріваємо продукти ще 3 хвилини, потім приєднуємо картоплю. Продовжуємо процес 5 хвилин, не забуваючи працювати силіконової лопаткою.
  • Міняємо вибраний режим на «Суп», встановлюємо час приготування 40 хвилин. Вливаємо в ємність 2 літри гарячої питної води, приправляємо її сіллю і цукром (він краще розкриє яскравий смак їжі).
  • За 10 хвилин до закінчення встановленого строку опускаємо в борщ дрібно нашатковану капусту.
  • Натираємо решту буряка, пасеруємо подрібнені часточки часнику. Все це викладаємо в першу страву за 5 хвилин до завершення процесу. Вливаємо оцет. Звуковий сигнал сповістить нас про те, що робота машини закінчена.

Відкриваємо каструлю, випускаючи пару. Готуємо тарілки, домашню сметану і нарубану зелень для апетитною дегустації страви.

Дивіться також:  Рецепт дріжджового тіста на пиріжки
Прокрутка до верху