Рецепт для мультиварки
Зварити борщ без м’яса, щоб він відповідав всім вимогам смачної і здорової їжі, дуже зручно в популярному у сучасних господинь кухонному агрегаті.
Набір компонентів:
- бульби картоплі — 4 шт.;
- оцет (3 %) — 9 мл;
- капуста білокачанна — 400 г;
- часникові зубки — 2 шт.;
- цибуля-ріпка;
- масло пісне;
- великий буряк;
- морква — 2 шт.;
- цукор-пісок — 20 г;
- спеції, зелень.
Процес приготування:
- Шаткуємо кубиками цибулю та моркву. У такій же формі, але трохи крупніше, нарізаємо картоплю. Дрібно натираємо половинку буряків.
- Активуємо на дисплеї приладу режим «Смаження». Вливаємо в чашу мультиварки 30 мл свіжого масла, хвилину його нагріваємо. Потім поміщаємо нарізку з моркви і цибулі. Смажимо складу 5 хвилин, періодично перемішуючи.
- Додаємо до овочів подрібнений буряк, нагріваємо продукти ще 3 хвилини, потім приєднуємо картоплю. Продовжуємо процес 5 хвилин, не забуваючи працювати силіконової лопаткою.
- Міняємо вибраний режим на «Суп», встановлюємо час приготування 40 хвилин. Вливаємо в ємність 2 літри гарячої питної води, приправляємо її сіллю і цукром (він краще розкриє яскравий смак їжі).
- За 10 хвилин до закінчення встановленого строку опускаємо в борщ дрібно нашатковану капусту.
- Натираємо решту буряка, пасеруємо подрібнені часточки часнику. Все це викладаємо в першу страву за 5 хвилин до завершення процесу. Вливаємо оцет. Звуковий сигнал сповістить нас про те, що робота машини закінчена.
Відкриваємо каструлю, випускаючи пару. Готуємо тарілки, домашню сметану і нарубану зелень для апетитною дегустації страви.