Борщ без м’яса – 7 смачних рецептів приготування

З житніми галушками

Оскільки ми готуємо борщ без м’яса, запозичимо рецепт мудрих українців. Вони роблять страву більш ситним, додаючи в нього дуже смачні житні галушки.

Перелік компонентів:

  • масло пісне;
  • перець болгарський;
  • капуста білокачанна — 300 г;
  • цибуля ріпчаста, морква — 1 шт.;
  • спеції, зелень.

Для галушок підготуємо:

  • просіяне борошно (обов’язково житнє) — до 150 м;
  • олія соняшникова — 70 мл;
  • сіль — 10 г;
  • питну воду — 170 мл

Методика приготування:

  • Дрібно рубаємо цибулю, пасеруємо в 20 мл свіжого масла. Додаємо нашатковану соломкою моркву, продовжуємо процес 10 хвилин.
  • Окремо смажимо до готовності натерту буряк.
  • З’єднуємо в чаші просіяне з сіллю борошно, вливаємо очищену воду і свіже масло, робимо заміс м’якого і дуже пластичного тіста. Накриваємо його рушником, залишаємо на час «відпочити».
  • Беремо оформлений колобок, відщипуємо від нього маленькі частини тесту, скачуємо їх кульками, нігтем придавлюємо кожен шматочок.
  • Кип’ятимо в каструлі 2 л бутильованої води, приправляємо її сіллю. Акуратно опускаємо галушки, перемішуємо, щоб вони не злиплися.
  • Додаємо овочевий склад, а також тушковану буряк. Щоб зберегти насичений яскравий колір, що забезпечує красу борщу, ніколи довго не варимо коренеплід — просто попередньо його тушкуємо або смажимо.

Готуємо продукти 5 хвилин, після чого подаємо до столу зі свіжою сметаною.

Дивіться також:  Томатний суп — 13 рецептів приготування
Прокрутка до верху