З житніми галушками
Оскільки ми готуємо борщ без м’яса, запозичимо рецепт мудрих українців. Вони роблять страву більш ситним, додаючи в нього дуже смачні житні галушки.
Перелік компонентів:
- масло пісне;
- перець болгарський;
- капуста білокачанна — 300 г;
- цибуля ріпчаста, морква — 1 шт.;
- спеції, зелень.
Для галушок підготуємо:
- просіяне борошно (обов’язково житнє) — до 150 м;
- олія соняшникова — 70 мл;
- сіль — 10 г;
- питну воду — 170 мл
Методика приготування:
- Дрібно рубаємо цибулю, пасеруємо в 20 мл свіжого масла. Додаємо нашатковану соломкою моркву, продовжуємо процес 10 хвилин.
- Окремо смажимо до готовності натерту буряк.
- З’єднуємо в чаші просіяне з сіллю борошно, вливаємо очищену воду і свіже масло, робимо заміс м’якого і дуже пластичного тіста. Накриваємо його рушником, залишаємо на час «відпочити».
- Беремо оформлений колобок, відщипуємо від нього маленькі частини тесту, скачуємо їх кульками, нігтем придавлюємо кожен шматочок.
- Кип’ятимо в каструлі 2 л бутильованої води, приправляємо її сіллю. Акуратно опускаємо галушки, перемішуємо, щоб вони не злиплися.
- Додаємо овочевий склад, а також тушковану буряк. Щоб зберегти насичений яскравий колір, що забезпечує красу борщу, ніколи довго не варимо коренеплід — просто попередньо його тушкуємо або смажимо.
Готуємо продукти 5 хвилин, після чого подаємо до столу зі свіжою сметаною.