Швидкий пісний борщ
Це страва зараховують до найбільш простим першим стравам. Однак не плутаємо швидкість технологічного процесу з багатим поживними вмістом їжі, ні в чому не поступається звичайним м’ясних борщів.
Список інгредієнтів:
- масло пісне — 30 мл;
- морква, картопля — 2 шт.;
- перець солодкий;
- зубки часнику — 2 шт.;
- звичайний цукор — 25 г;
- свіжа капуста — 400 г;
- буряк середнього розміру;
- борошно (бажано пшеничне) — 15 г;
- оцет — 10 мл;
- томат-пюре — 20 г;
- корінь петрушки — ¼;
- спеції, зелень.
Приготування страви:
- Буряк очищаємо, промиваємо і шаткуємо тонкою соломкою. Збризкуємо її оцтом, викладаємо в сковороду з олією. Додаємо томат-пюре, півсклянки питної води і цукор. Тушкуємо продукти в закритому вигляді до готовності коренеплоду. Періодично перемішуємо складу.
- Вливаємо в каструльку трохи пісного жиру, пасеруємо в ньому дрібно нарізану цибулю, нарізану смужками морква, шматочки корінця петрушки.
- Викладаємо просіяне борошно на сковороду (масло не додаємо) і розбавляємо невеликою кількістю води. Постійно помішуючи, нагріваємо суміш, щоб вона була гладкою і однорідною.
- Опускаємо розділений на часточки картоплю в киплячу воду, відварюємо 15 хвилин. Тепер приєднуємо буряк, розкришений кубиками перець, запашні овочі та лист лавра.
- Приправляємо страву сіллю і спеціями, розтертими зубками часнику. Вводимо борошняний склад, добре все перемішуємо, через хвилину закінчуємо процес.
Якщо набір необхідних продуктів розташувати на робочому місці, загальний час приготування складе не більше 30 хвилин. А от смак гарячої їжі не обмежений ніякими рамками!
Борщ без м’яса — універсальне блюдо, в якому важливі принципи приготування, але припустимі розумні кулінарні «вольності» з компонентами, духмяними спеціями і ароматними приправами.