Рецепт на кефірі
Любите оригінальні і освіжаючі супи? Тоді борщ на кефірі – це те, що вам потрібно!
Що знадобиться:
- буряк – 0,5 кг;
- жирний кефір – 3 ст.;
- огірок – 2 шт.;
- яйця курячі – 2 шт.;
- зелень;
- сметана;
- сіль.
Вимита і відварена заздалегідь буряк повністю заливається в каструлі водою, кип’ятять на малому вогні близько години. Час варіння варіюється в залежності від того, якого розміру буде буряк і її сорти. Після півгодини вона остуджується в холодній воді, чиститься, нарізається або натирається на крупній тертці, покласти в каструлю і солиться.
До буряка додається кефір, вода. Суміш добре перемішують і знову кладуть сіль. В цей же час потрібно поставити варитися круто яйця, нарізати їх разом з огірками і зеленню. «Салатний» основа складається окремо і перед подачею на стіл змішується разом з буряково-кефірним відваром.