Борщ холодний – 6 класичних рецептів

Рецепт на кефірі

Любите оригінальні і освіжаючі супи? Тоді борщ на кефірі – це те, що вам потрібно!

Що знадобиться:

  • буряк – 0,5 кг;
  • жирний кефір – 3 ст.;
  • огірок – 2 шт.;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • зелень;
  • сметана;
  • сіль.

Вимита і відварена заздалегідь буряк повністю заливається в каструлі водою, кип’ятять на малому вогні близько години. Час варіння варіюється в залежності від того, якого розміру буде буряк і її сорти. Після півгодини вона остуджується в холодній воді, чиститься, нарізається або натирається на крупній тертці, покласти в каструлю і солиться.

До буряка додається кефір, вода. Суміш добре перемішують і знову кладуть сіль. В цей же час потрібно поставити варитися круто яйця, нарізати їх разом з огірками і зеленню. «Салатний» основа складається окремо і перед подачею на стіл змішується разом з буряково-кефірним відваром.

Дивіться також:  Зрази картопляні з помідорами – Рецепт з фото
Прокрутка до верху