Корисні рекомендації від кращих кулінарів
У приготуванні щавлевих щей є свої маленькі секрети.
Ось кілька корисних порад від досвідчених кулінарів:
- готуючи зелені борщі і супи, кладіть побільше зелені, додайте до щавелю шпинат і кропиву – це дозволить приготувати дійсно вітамінне, освіжаюче блюдо;
- щоб кропива не обпікала руки, обдайте їх окропом;
- дозуйте час теплової обробки щавлю: молоде листя кладуть в каструлю в останні хвилини, зрілі – трохи раніше;
- щоб нейтралізувати надто кислий смак, дозволяється покласти в борщ трохи цукру;
- подавати борщ на стіл бажано в нагрітих тарілках (за винятком холодних супів).
Свіжа зелень – справжнє джерело вітамінів, мінералів, ефірних масел. Існує величезна різноманітність зелених щей і супів. У них можна використовувати самі несподівані інгредієнти: яблука кислих сортів, молоду білокачанну і кольорову капусту, копченості і навіть солоні гриби. Яйця застосовуються не тільки у вареному вигляді, можна збити сире яйце і влити в каструлю. В якості заправки іноді використовується томатна паста і вершки.
Маючи під рукою щавель і іншу зелень, можна приготувати зелені щи практично з будь-яких продуктів. Потрібно лише застосувати трохи фантазії – і вийде дійсно дуже смачне і неординарне блюдо.