Булочка бріош (brioche) – 7 рецептів дуже смачних і ніжних французьких булочок

З заварним кремом

Цю французьку булочку часто начиняють заварним кремом «Патисьер».

Для крему:

  • склянку холодного молока;
  • пара жовтків;
  • 20 г крохмалю;
  • 40 г звичайного білого цукрового піску;
  • ванільний екстракт.

Крем готується заздалегідь, щоб до моменту випічки він встиг повністю охолонути.

  • Молоко довести до кипіння.
  • Інші інгредієнти розтерти до стану рідкого крему, можна влити пару ложок ще холодного молока.
  • Тонкою цівкою, безперервно помішуючи, влити суміш у молоко.
  • Варити 2 – 3 хвилини до повного загустіння.
  • Остуджувати, застеливши поверхню крему харчовою плівкою, щоб він не заветрелся.
  • Тісто розкачують не дуже тонко, шаром до двох сантиметрів.
  • Змастити поверхню кремом, відступаючи від країв. Можна посипати тісто замороженої шоколадною крихтою або родзинками.
  • Згорнути пухкий рулет. Злегка защипнути краю, щоб крем не витік.
  • Розрізати заготовку на шматки по 3 – 4 див. Перекласти їх у змащену форму разом або в окремі маленькі формочки. Залишити на півгодини для расстойки.
  • Випікати при 180 º с близько півгодини, спостерігаючи за станом скоринки.
Дивіться також:  Рулет до чаю − 7 швидких і смачних рецептів
Прокрутка до верху