Покриті глазур’ю
Глазуровані булочки завжди на порядок солодше звичайних. Пропонуємо рецепт з розряду «на швидку руку».
- пачка листкового дріжджового тіста — 450 гр;
- олія слив. — 70 гр;
- коричний цукор — 70 гр.
Для глазурі:
- молоко — 50 мл;
- цукор — 2 стіл. л.;
- ваніль — 40 гр;
- плитка смачного темного шоколаду без добавок;
- слив. олія — 1 столова ложка.
Тісто для булочок, якщо воно з морозилки, трохи розморозити. Нарізати на смужки в 2-3 см завтовшки. Змастити частиною розтопленого шматочки масла і присипати корицевий цукром. Згорнути рулетами і розкласти на деко. Випекти при 230 градусах протягом 20-ти хвилин.
Поставити молоко в тій же каструльці, де залишилася частина топленого масла, на тихий вогонь, додати в нього цукор, розмішати. Далі додати масло, ваніль і шоколад, поламаний кубиком. Розмішуючи, приготувати однорідну масу. Готові булочки верхівкою вмочати в глазур і викладати на плоске блюдо. Варто відзначити, що глазур застигає досить швидко.