Рецепт приготування з грибами
Соковиті слойки з грибами можна подавати як повноцінне друге блюдо.
Необхідні інгредієнти:
- тісто – 1 пачка;
- гриби – 500 г;
- сіль, перець – по щіпці.
План дій наступний:
- Обсмажити гриби, посолити, поперчити і охолодити.
- Тісто ділимо на порції, кожну з яких розкачуємо на квадрати. По центру заготовок викладаємо гриби і запечатуємо начинку вільними краями.
- Випікаємо в духовці при 200 º с до рум’яності (близько чверті години).
Простий варіант випічки з шинкою і сиром
Корисно завжди мати вдома заморожене тісто. Такий запас виручить і дослідну господарку, і початківця кулінара.
Всього вам знадобиться:
- 1 упаковка листкового прісного тіста, попередньо розмороженого (450 г);
- сир «Гауда» – 150 г;
- шинка – 150 г;
- 1 велике яйце або 2 маленьких.
З такого набору вийде 8 виробів. Приступаємо:
- Сир і шинку наріжте пластинами як можна тонше.
- Пласти тіста злегка розкачайте і поріжте на смужки: одна смужка — одна булочка.
- Викладіть шинку і сир на заготовки. Важливо залишити вільним 1 см по краях і «хвостик» близько 5 см, щоб надійно загорнути начинку.
- Загортаємо отримані заготовки в трубочку (рулет) і викладаємо на деко. Змащуємо майбутні слойки збитим яйцем.
- Випікаємо при 200 градусах 20 хвилин.
Перед вами постали більше 10 рецептів різної «листковій» випічки. Солодкої і м’ясної, простий і цілком гідною святкового столу. Вибирайте варіанти на будь-який випадок і будьте завжди на висоті у своїх кулінарних експериментів!