З листкового дріжджового тіста
Порожні слойки — демократична закуска з найпростіших компонентів:
- борошно вищого або першого сорту – 250 г;
- і охолоджена кип’ячена вода – 150 мл;
- вершкове масло – 180 г;
- сіль – 1/4 десертної ложки;
- яйце – 1 од.;
- цукрова пудра – «на око».
Діємо наступним чином:
- Борошно розтерти з маслом до дрібної крихти, додати сіль і влити воду. Місити 2 – 3 хвилини вручну. Охолодити в морозильній камері за 10 хвилин.
- В охолоджену масу загорнути вершкове масло і розкачати в тонкий пласт.
- Розділити його на порції, згорнути кожну по спіралі або будь-яку іншу форму.
- Випікати булочки з листкового дріжджового тіста півгодини при 180 º с.
Дістати з духовки, присипати цукровою пудрою.