Булочки з листкового тіста – 14 рецептів приготування

З листкового дріжджового тіста

Порожні слойки — демократична закуска з найпростіших компонентів:

  • борошно вищого або першого сорту – 250 г;
  • і охолоджена кип’ячена вода – 150 мл;
  • вершкове масло – 180 г;
  • сіль – 1/4 десертної ложки;
  • яйце – 1 од.;
  • цукрова пудра – «на око».

Діємо наступним чином:

  • Борошно розтерти з маслом до дрібної крихти, додати сіль і влити воду. Місити 2 – 3 хвилини вручну. Охолодити в морозильній камері за 10 хвилин.
  • В охолоджену масу загорнути вершкове масло і розкачати в тонкий пласт.
  • Розділити його на порції, згорнути кожну по спіралі або будь-яку іншу форму.
  • Випікати булочки з листкового дріжджового тіста півгодини при 180 º с.

Дістати з духовки, присипати цукровою пудрою.

Дивіться також:  Шоколадний чізкейк – 7 рецептів
Прокрутка до верху