Як зробити паштет з сьомги для бутербродів
Риба для бутерброда може бути не цілим шматком, а у вигляді паштету. Це практичніше (можна зробити заздалегідь і намазувати на тости за мірою потреби), зручніше (паштет не впаде з хліба в процесі поглинання бутерброда) і дарує масу можливостей в плані складу паштету і кількості інгредієнтів.
Кілька рецептів для паштету:
- солона сьомга, майонез, діжонська гірчиця і зелений лук;
- солона риба, вершковий сир, в’ялені томати, зелень кропу;
- риба холодного копчення з сирним кремом, каперси, цибуля-різанець;
- риба гарячого копчення, збите вершкове масло, цибулю-порей, гострий перець;
- сьомга відварна, вершки 10%, пасеровану в олії ріпчасту цибулю, смажені фісташки або мигдаль;
- сьомга солона, помідор, стеблової селеру, ріпчасту цибулю, зелень, рослинне масло без запаху, сік лимона.
Цей ряд можна продовжувати нескінченно, все залежить від фантазії кулінара.
Основні вимоги до приготування:
- не брати багато овочів, т. к. вони зроблять паштет рідким;
- добре перемелювати інгредієнти в блендері до утворення кремоподібної текстури;
- солити і перчити за смаком в самому кінці;
- варена риба копчена гарячим способом вимагає добавки кремової основи на відміну від солоної.
Зробити бутерброди з сьомгою легко і швидко, результат подобається всім. Проявивши трохи фантазії, можна істотно розширити кількість інгредієнтів для таких бутербродів. Блюдо воістину універсально: годиться на пікнік у лісі, перекус на роботі, сімейний сніданок або вишуканий бенкет.