Бутерброди з сьомгою – 6 рецептів, як зробити смачні бутерброди на святковий стіл

Як зробити паштет з сьомги для бутербродів

Риба для бутерброда може бути не цілим шматком, а у вигляді паштету. Це практичніше (можна зробити заздалегідь і намазувати на тости за мірою потреби), зручніше (паштет не впаде з хліба в процесі поглинання бутерброда) і дарує масу можливостей в плані складу паштету і кількості інгредієнтів.

Кілька рецептів для паштету:

  • солона сьомга, майонез, діжонська гірчиця і зелений лук;
  • солона риба, вершковий сир, в’ялені томати, зелень кропу;
  • риба холодного копчення з сирним кремом, каперси, цибуля-різанець;
  • риба гарячого копчення, збите вершкове масло, цибулю-порей, гострий перець;
  • сьомга відварна, вершки 10%, пасеровану в олії ріпчасту цибулю, смажені фісташки або мигдаль;
  • сьомга солона, помідор, стеблової селеру, ріпчасту цибулю, зелень, рослинне масло без запаху, сік лимона.

Цей ряд можна продовжувати нескінченно, все залежить від фантазії кулінара.

Основні вимоги до приготування:

  • не брати багато овочів, т. к. вони зроблять паштет рідким;
  • добре перемелювати інгредієнти в блендері до утворення кремоподібної текстури;
  • солити і перчити за смаком в самому кінці;
  • варена риба копчена гарячим способом вимагає добавки кремової основи на відміну від солоної.

Зробити бутерброди з сьомгою легко і швидко, результат подобається всім. Проявивши трохи фантазії, можна істотно розширити кількість інгредієнтів для таких бутербродів. Блюдо воістину універсально: годиться на пікнік у лісі, перекус на роботі, сімейний сніданок або вишуканий бенкет.

Дивіться також:  Гуляш із яловичини в мультиварці – 6 рецептів
Прокрутка до верху