З картоплею
Картопля дуже часто тушкують разом з куркою, овочами, спеціями, і таке рагу не потребує гарнірі. Додають картоплю тоді, коли овочі вже злегка приготувалися, страва перемішується і доводиться до готовності. Але тут потрібно відварити картоплю до напівготовності: в кислому середовищі (а її створюють томати) вона готується довше, а в результаті все одно залишається твердою консистенцією.
Як бачите, варіацій приготувань грузинської страви багато. Список можна доповнювати, якщо додавати улюблені інгредієнти, коригувати кількість спецій. Словом, придумати свій фірмовий рецепт.
Цікавий факт! А ви знали, що назва страви походить від грузинського слова хобоби, що перекладається як фазан. Саме фазан здавна був головним інгредієнтом страви. З часом слово трансформувалося в чахохбілі, а фазана з успіхом замінила курка. Хоча в Грузії і донині відгодовують фазанів заради класичного стародавнього рецепту чахохбілі.