Чізкейк — американський десерт, який полюбився в нашій країні. Можливо, багатьом вдалося покуштувати аналог чізкейку — сирну запіканку. Так, саме вона є руської родичкою цього американського страви.
У статті ми поділимося кількома рецептами цього смачного десерту з ніжною вершковою основи і м’якого коржа. Нижче представлені варіанти приготування чізкейк енді шеф від відомого кондитера.
Класичний чізкейк енді шеф з малиною
Щоб приготувати класичний Енді Шеф:
пісочне печиво — 0,2 кг;
масло вершкове — 100 г;
вершковий сир — 0,75 кг;
цукор — 250 г;
крохмаль — 15 г;
сік лимона — 1 столова ложка;
цедра одного лимона;
яйця — 3 штуки;
жовтки — 2 штуки;
вершки — 100 мл
Приготування:
Нам потрібно подрібнити пісочне печиво. Розтопіть масло і влийте його в печиво. Потрібно щоб тісто печива не було за консистенцією рідким, а нагадувало пісочне. Викладаємо корж з печива в підготовленій формі, розрівнюємо краю ложкою або дном склянки — як зручно.
Відіжміть сік і підготуйте цедру. Сирний сир змішайте з цукром, цедрою і крохмалем. Доведіть масу до однорідної текстури.
По черзі вводите в вершкову масу яйця і жовтки, кожен раз розмішуючи. На завершальному етапі приготування основи потрібно додати до сирно — вершковою масою лимонний сік і вершки, гарненько розмішати.
Влийте у форму половину вершкової маси і розсипте ягоди за смаком. Накрийте їх рештою крему.
Відправляємо чізкейк в духовку розігріту до 200° С на 10 хвилин. Після закінчення даного проміжку часу знизьте градус до 105, витримавши чізкейк у такій температурі годину — півтора.
Додатково прикрасьте чізкейк з малиною за смаком.
Ніжний десерт фісташковий
Інгредієнти:
вершковий сир — 250 г;
вершки 33 -35% — 100 мл;
цукор -100 г;
яйця — 2 штуки;
фісташкова паста — 1 чайна ложка;
пісочне тісто.
Приготування:
Розкачуємо тісто, приблизно товщиною 3-5 мм і перекладаємо на форму. Розкачуємо тісто для бортів по височині форми. Випікаємо основу в розігрітій до 180° духовці 10 – 15 хвилин до готовності.
В вершковий сир вливаємо жирні вершки і перемішуємо вручну. У цю масу закладаємо фісташкову пасту, перемішуємо. Додаємо по черзі яйця і цукор.
У готову пісочну основу вливаємо вершкову масу. На деко наливаємо воду, зверху ставимо решітку, куди поміщаємо майбутній чізкейк. Відправляємо в духовку на 30 -40 хвилин при 160 -170°.
Випічці треба дати охолонути. Далі десерт відправляємо в холодильник на ніч.
Дістаємо чізкейк з форми і прикрашаємо за бажанням.
Готуємо корж: печиво подрібнюємо і топимо масло. Змішуємо разом два інгредієнта і викладаємо у форми для чізкейку. Утрамбовуємо і ставимо в холодильник на 2 години.
Готуємо основу: вершки збиваємо холодними з цукровою пудрою. Далі збиваємо вершковий сир і вливаємо розтоплений желатин (6 г). Викладаємо в основу крем. Відправляємо в холод для застигання.
Готуємо фруктовий шар: подрібнюємо блендером манго і змішуємо з желатином. Викладаємо манговий шар на чізкейк і відправляємо застигати в холодильник, бажано на ніч.
Чізкейк з манго можна діставати з форми і подавати з будь-якими ягодами, як прикраса.
Холодний десерт з брауні і орео
Інгредієнти:
Для брауні:
темний шоколад — 175 г;
масло вершкове — 115 г;
коричневий цукор — 175 г;
яйця -3 штуки;
какао порошок — 40 г;
борошно — 80 р.
Для начинки:
листовий желатин — 12 г (або желатин);
жирні вершки — 150 г;
цукор — 115 г;
вершковий сир — 0,65 кг;
арахісова паста — 250 г (або шоколадна).
Приготування:
Брауні: топимо шоколад в сотейнику з маслом на середньому вогні. Розмішуємо до однорідної текстури і всипаємо темний цукор, розмішуємо і гріємо ще пару хвилин. Жовтки відділяємо від білків і вводимо по черзі в шоколадну масу, дуже обережно, щоб яйця не згорнулися. Всипаємо в ту ж масу какао порошок, перемішуємо і додаємо борошно.
Випікаємо в духовці на 180° С приблизно 20 -30 хвилин до готовності.
Готуємо основу: якщо у вас листової желатин — замочуємо його в холодній воді, якщо звичайний желатин, то замочуємо в 72 г води.
На плиті доводимо до кипіння суміш вершків і цукру. В окремій ємності змішати вершковий сир і арахісову пасту. Можна додати жовтий барвник, але це за бажанням.
Лист желатину, або набряклий желатин закидаємо в гарячі вершки, добре розмішуємо. Вливаємо суміш вершків в вершкову масу, акуратно, щоб сир не згорнувся від температури. Доводимо до однорідності, за бажанням можна кинути горіхи або шматочки печива «Орео».
На готову основу — брауні, виливаємо вершкову начинку. Попередньо краще подовжити бортики за рахунок ацетатної плівки. Залишаємо в холодильнику на ніч. Зверху можна покрити шоколадним шаром, просто розтопивши шоколад.
Готуємо пісочну основу з подрібненого печива і розтопленого масла. Тісто викладаємо на дні форми і гарненько утрамбовуємо ложкою або склянкою. Відправляємо охолоджуватися на 1 годину.
Заливаємо желатин холодною водою. Далі збиваємо сир викладаємо сметану, можна обійтися без неї. Знову збиваємо і додаємо какао порошок, перемішуємо. Додаємо ванільний екстракт.
На плиті доводимо до кипіння молоко і цукор. Знявши з вогню вводимо желатин, температура молока в цей момент повинна бути не вище 80°.
Вводимо молочну рідину тонким струменем в начинку, постійно збиваючи суміш. Додаємо червоний барвник потрібного кольору. Викладаємо начинку на основу, порційно. Спочатку одну частину виклали, потім розрівняли все інше.
Прикрасити можна половинками печива, яке використовували, просто розламайте або розріжте його і занурте в не застиглою начинці. Надсилайте чізкейк енді шеф охолоджуватися, як мінімум на 3 години.
Освіжаючий холодний десерт з базиліком
Інгредієнти:
цукор — 40 г;
молоко — 40 мл;
масло (82,5%) — 55 г;
борошно — 55 г;
горіхова борошно — 55 г;
маскарпоне — 0,5 кг;
лимонна цедра і сік — 15 г;
желатин — 7 г;
жовток — 3 штуки;
вода — 150 мл;
лайм — 1 штука;
базилік — 50 р.
Приготування:
Для коржа з’єднуємо цукор і вершкове масло збиваємо міксером. Всипаємо два види борошна і збиваємо до однорідності. Тісто має бути такої консистенції, щоб його можна було зібрати в кулю.
Розкачуємо тісто товщиною в 1 см. Викладаємо на пергамент і випікаємо при 180° С до приємного золотистого відтінку.
Робимо з остиглого коржа крихту за допомогою качалки. Вливаємо в неї трохи молока, приблизно 25 мл, щоб текстура схожа на пластилін.
Беремо форму діаметром 16 — 18 см, утрамбовуємо на дні форми корж. Залишаємо застигати в холодильнику, поки готується начинка.
Желатин залишаємо набухати в холодній воді. Натираємо цедру і віджимаємо сік. На водяній бані розтоплюємо цукор і жовтки, постійно збиваємо, поки маса не побіліє.
У сир додаємо сік і цедру, маскарпоне трохи створожится. Не лякайтеся — так задумано. Кип’ятимо Молоко і закидаємо желатин.
Вливаємо охолодженого до температури тіла молоко, сирну масу перемішуємо. Далі додаємо до сиру жовтки, акуратно перемішуємо лопаткою.
На основу виливаємо начинку і залишаємо застигати в холоді на 6 годин.
3 г желатину замочіть в холодній воді для базилікового желе. Натріть на тертці лаймову цедру і додайте воду з базиліком. Всі перетираємо блендером. Фільтруємо через марлю або сито.
У сотейнику змішати отриману рідину і сік лайма. У закипілу рідина додайте желатин і розмішати до розчинення. Дайте желе трохи охолонути і залийте їм чізкейк енді шеф.