Чізкейк Енді Шеф – класичний рецепт і варіації

Холодний десерт з брауні і орео

Інгредієнти:

Для брауні:

  • темний шоколад — 175 г;
  • масло вершкове — 115 г;
  • коричневий цукор — 175 г;
  • яйця -3 штуки;
  • какао порошок — 40 г;
  • борошно — 80 р.

Для начинки:

  • листовий желатин — 12 г (або желатин);
  • жирні вершки — 150 г;
  • цукор — 115 г;
  • вершковий сир — 0,65 кг;
  • арахісова паста — 250 г (або шоколадна).

Приготування:

  • Брауні: топимо шоколад в сотейнику з маслом на середньому вогні. Розмішуємо до однорідної текстури і всипаємо темний цукор, розмішуємо і гріємо ще пару хвилин. Жовтки відділяємо від білків і вводимо по черзі в шоколадну масу, дуже обережно, щоб яйця не згорнулися. Всипаємо в ту ж масу какао порошок, перемішуємо і додаємо борошно.
    Випікаємо в духовці на 180° С приблизно 20 -30 хвилин до готовності.
  • Готуємо основу: якщо у вас листової желатин — замочуємо його в холодній воді, якщо звичайний желатин, то замочуємо в 72 г води.
    На плиті доводимо до кипіння суміш вершків і цукру. В окремій ємності змішати вершковий сир і арахісову пасту. Можна додати жовтий барвник, але це за бажанням.
    Лист желатину, або набряклий желатин закидаємо в гарячі вершки, добре розмішуємо. Вливаємо суміш вершків в вершкову масу, акуратно, щоб сир не згорнувся від температури. Доводимо до однорідності, за бажанням можна кинути горіхи або шматочки печива «Орео».
  • На готову основу — брауні, виливаємо вершкову начинку. Попередньо краще подовжити бортики за рахунок ацетатної плівки. Залишаємо в холодильнику на ніч. Зверху можна покрити шоколадним шаром, просто розтопивши шоколад.
  • Дивіться також:  Як прикрасити «Медовик» – 6 варіантів прикраси торта в домашніх умовах
    Прокрутка до верху