Чізкейк з маскарпоне – 7 рецептів

C вишнею

  • вершкове масло 80 гр;
  • маскарпоне 1 упаковка;
  • борошно 4 ст. л.;
  • яйця-5 шт.;
  • вишня, очищена від кісточок 1 склянка;
  • цукор;
  • розпушувач 1 ч. л.;
  • шоколад 100 гр;
  • молоко 3 ст л;
  • ванільний цукор – ½ ч. л. або пакетик ваніліну.

Готування починається відділенням трьох білки від жовтків. Перетворюємо білки з половиною ложки цукру в міцну піну. Далі розтоплюємо шоколад разом з маслом. Коли все розтопиться — влити молоко.

Поки шоколад повільно тане, займемося яєчною масою: поступово додаємо жовтки, не припиняючи збивання, після ванілін. Наступним приєднається шоколадна маса.

В окремій мисці змішати розпушувач і борошно. Борошняну суміш невеликими порціями всипаємо в збиту масу, не зупиняючи процес змішування.

Окремо з’єднуємо ваніль, сир залишилися пару яєць і 100 грам цукру. Все збити міксером.

У застелену папером форму, змащену маслом виливаємо половину тіста і сирну начинку. Викладаємо шар вишні і трохи її вдавлюємо в начинку. Зверху заливаємо рештою тестом і розрівнюємо лопаткою.

Випікаємо півгодини при температурі 200 градусів. Рекомендується після остудити і потримати пару годин в холодильній камері для повного застигання крему.

Дивіться також:  Рулет до чаю − 7 швидких і смачних рецептів
Прокрутка до верху