C вишнею
- вершкове масло 80 гр;
- маскарпоне 1 упаковка;
- борошно 4 ст. л.;
- яйця-5 шт.;
- вишня, очищена від кісточок 1 склянка;
- цукор;
- розпушувач 1 ч. л.;
- шоколад 100 гр;
- молоко 3 ст л;
- ванільний цукор – ½ ч. л. або пакетик ваніліну.
Готування починається відділенням трьох білки від жовтків. Перетворюємо білки з половиною ложки цукру в міцну піну. Далі розтоплюємо шоколад разом з маслом. Коли все розтопиться — влити молоко.
Поки шоколад повільно тане, займемося яєчною масою: поступово додаємо жовтки, не припиняючи збивання, після ванілін. Наступним приєднається шоколадна маса.
В окремій мисці змішати розпушувач і борошно. Борошняну суміш невеликими порціями всипаємо в збиту масу, не зупиняючи процес змішування.
Окремо з’єднуємо ваніль, сир залишилися пару яєць і 100 грам цукру. Все збити міксером.
У застелену папером форму, змащену маслом виливаємо половину тіста і сирну начинку. Викладаємо шар вишні і трохи її вдавлюємо в начинку. Зверху заливаємо рештою тестом і розрівнюємо лопаткою.
Випікаємо півгодини при температурі 200 градусів. Рекомендується після остудити і потримати пару годин в холодильній камері для повного застигання крему.