Дріжджове тісто для пампушок – 5 смачних рецептів

Листкове дріжджове тісто для пампушок

Найпростіше купити листкове тісто в магазині, це значно спрощує процес приготування пончиків. Якщо ж стоїть завдання зробити листкове тісто самостійно, потрібно розташовувати вільним часом і запастися терпінням.

Інгредієнти:

  • півкіло борошна;
  • 350 г вершкового масла;
  • 0,3 л молока;
  • 60 г цукру;
  • дріжджі сухі – 1 ч. л.;
  • сіль – 1 ч. л.

Інструкція:

  • В 100 мл теплого молока, додати цукор, перемішати, додати 1 ст. борошна і дріжджі. Перемішати і залишити в теплі на 30 хв.
  • Влити решту молока і сіль, перемішати. Частинами всипати борошно, перемішуючи. Додати 50 г масла, вимішувати 15 хвилин до гладкої консистенції. Вкрити плівкою, залишити в холодильнику на 3 години.
  • Решту олії (повинно бути м’яке) викласти на папір для запікання, накрити ще аркушем паперу і розкачати в прямокутний пласт. Покласти так в холодильник.
  • За 15 хвилин до того, як тісто підніметься, масло дістати. Потім дістати тісто, викласти на присипану борошном поверхню.
  • Розтягнути тісто в прямокутник і розкачати в пласт товщиною 1 см На один край покласти шар масла. Прикрити масло на половину вільним краєм тесту. Потім ту половину, на якій масло покласти зверху. Вийде три шари тіста і два шари масла.
  • Краї защипати. Тісто акуратно розкачати завтовшки 1 див Борошна потрібно при цьому додавати небагато.
  • Знову скласти тісто в три шари (зайву муку при цьому змочувати пензликом), прикрити плівкою і поставити в холодильник на 1 годину.
  • Дістати тісто і знову розкачати завтовшки 1 див Скласти в три шари, змахуючи зайву муку. Відправити в холодильник і повторити всі дії двічі.
  • Після останньої розкочування тісто витримати 1 годину в холодильнику. Потім, не розрізаючи на шматки, розкачати і вирізати кружечки великою склянкою і дірочки в них маленьким. Можна смажити. Або можна вирізати кружечки, в серединку покласти джем або іншу начинку, защепити краї. Випікати при температурі 160 град. 15-20 хвилин.
Дивіться також:  Торт мурашник — класичний рецепт і 8 варіантів приготування в домашніх умовах