Класичний фалафель з нуту — покроковий рецепт
Таке частування сподобається не тільки вегетаріанцям, але і всім, хто любить незвичайні пряні східні страви. Головне, не шкодувати приправ і, звичайно, вибрати якісний нут (230 м). Також потрібно використовувати: 1 ст. л. кунжуту, пучок зеленого цибулі і кінзи, по 3.ч.л. лимонного соку, коріандру, куміна, щіпку перцю чилі, оливкова олія. Як готувати фалафель з нуту, детально розказано далі.

Першим ділом треба правильно підготувати до подальшої обробки нут. Для цього продукт слід замочити в холодній воді на кілька годин (не менше 6). В ідеалі залишити його в рідині в холодильнику на всю ніч.
Кунжут обсмажується на сухій сковороді до рум’яного кольору, потім подрібнюється в ступці і змішують з парою крапель оливкової олії до отримання густої кашки.
Розмоклий нут за допомогою блендера перетворюється в пасту. В отриману масу відправляються всі спеції і подрібнену зелень. Також до інгредієнтів додається оливкова олія. Лити його можна на око, стежачи за тим, щоб у результаті маса була по консистенції схожа на домашню сметану. Всі продукти разом також добре збиваються блендером.
Обидві суміші з’єднуються, поливаються лимонним соком і вимішуються до однорідності.
З отриманого «тесту» скочуються мініатюрні рівні кульки, які обсмажуються в розпеченому рослинному маслі. Найзручніше готувати їх у глибокому сотейнику.
Готове частування перед подачею до столу викласти на паперові серветки для видалення зайвої олії. Можна полити будь-йогуртовим або томатним соусом.