Вишукана закуска для святкового столу – фаршировані гриби. Їх фарширують різними продуктами і всі дні смачні і ароматні. Перш ніж приступити до підготовки грибів і начинки для цього дивовижного страви необхідно запам’ятати кілька правил. Для фарширування підходять тільки печериці, які прекрасно зберігають форму і найбільш екологічно чисті.
Печериці – популярні гриби, які відомі в усьому світі. Існують лісові, садові і гриби, вирощені в тепличних умовах, де їм створюється спеціальний мікроклімат. Для фарширування вибрати великі гриби.
Кілька слів про обробку грибів. Чистити їх не обов’язково, достатньо лише промити з губкою, зрізати ніжку і обрізати тонкий шар у підстави ніжки гриба. У деяких випадках готовий, фарширований гриб може бути трохи хрустким. Для того, щоб цього уникнути, можна поварити оброблені гриби 2 -3 хвилини . Форму вони не втратять. Про те як фарширувати гриби ви дізнаєтеся з цієї статті.
Фаршировані гриби. Рецепт
Печериці фаршировані рисом
Інгредієнти для печериць, фаршировані рисом:
- гриби – 500 гр.,
- відварений рис – 100 гр.,
- масло – 40 гр.,
- тертий сир – 2 ст. л.,
- яйця – 1 шт.,
- петрушка – 1 корінь,
- вершкове масло – за смаком,
- сіль.
Приготування печериць, фаршировані рисом.
- Гриби промити і обробити, зрізати ніжку. і дрібно нашаткувати.
- Корінь петрушки очистити, промити і дрібно порізати
- Підсмажити на рослинній олії ніжки печериць і шматочки кореня петрушки.
- в окремий посуд покласти відварений рис і запашні ніжки з петрушкою, вбити яйце, посолити і перемішати.
- Підготовлені капелюшки грибів нафарширувати рисово сумішшю, покласти гриби на деко, змащене жиром, покласти в кожну шляпку невеликий шматочок масла і посипати тертим сиром.
- Деко поставити в розігріту духовку і запікати 25 хвилин.
- Готові гриби викласти на блюдо і подати до столу гарячими.
Печериці фаршировані картоплею
Інгредієнти для печериць, фаршированих картоплею:
- гриби – 8 великих,
- картопля – 3 шт.,
- цибуля – 1 шт.,
- масло – 60 гр.,
- сир тертий – 80 гр.,
- сіль.
Приготування печериць, фаршированих картоплею
- Печериці обробити як описано вище.
- Ніжки грибів, дрібно порізати і обсмажити разом з цибулею,порізаною такого ж размезра.
- Картопля промити, очистити і зварити до м’якості. Розмолоти розсипчастий картоплю на пюре Додати до меленої картоплі обсмажені з цибулею гриби, посолити і добре перемішати.
- Наповнити капелюшки грибів картопляно – грибний масою, викласти на деко, посипати кожну капелюшок тертим сиром і запікати в духовці.
- Готові гриби викласти на блюдо, вистелене листям зеленого салату.
Гриби, фаршировані зеленню, часником і бринзою.
Інгредієнти для приготування грибв, фаршированих зеленню, часником і бринзою:
- печериці – 10 шт.,
- часник 4 зубчики,
- кріп – 1 пучок,
- бринза 100 гр.,
- петрушка – за смаком.,
- масло 50 – 60 гр.,
- сіль.
Приготування грибів, фаршированих зеленню, часником і бринзою.
- Гриби обробити. Ніжки відрізати і покласти на суп.
- Часник злегка роздавити бічною частиною ножа і тонко порізати.
- Покласти в капелюшок гриба половину чайної ложки вершкового масла і трохи часнику.
- Кріп і петрушку промити і подрібнити. Посипати сіллю зелень і трохи розім’яти.
- Бринзу натерти на крупній тертці. Якщо бринза дуже солона, то відмочити її кілька годин у молоці.
- Нафарширувати гриби зеленню, зверху покласти терту бринзу і запікати в духовці 30 хвилин.