Фаршировані гриби, рецепти з фото

Вишукана закуска для святкового столу – фаршировані гриби. Їх фарширують різними продуктами і всі дні смачні і ароматні. Перш ніж приступити до підготовки грибів і начинки для цього дивовижного страви необхідно запам’ятати кілька правил. Для фарширування підходять тільки печериці, які прекрасно зберігають форму і найбільш екологічно чисті.

Печериці – популярні гриби, які відомі в усьому світі. Існують лісові, садові і гриби, вирощені в тепличних умовах, де їм створюється спеціальний мікроклімат. Для фарширування вибрати великі гриби.
Кілька слів про обробку грибів. Чистити їх не обов’язково, достатньо лише промити з губкою, зрізати ніжку і обрізати тонкий шар у підстави ніжки гриба. У деяких випадках готовий, фарширований гриб може бути трохи хрустким. Для того, щоб цього уникнути, можна поварити оброблені гриби 2 -3 хвилини . Форму вони не втратять. Про те як фарширувати гриби ви дізнаєтеся з цієї статті.

Фаршировані гриби. Рецепт

Печериці фаршировані рисом

Інгредієнти для печериць, фаршировані рисом:

  • гриби – 500 гр.,
  • відварений рис – 100 гр.,
  • масло – 40 гр.,
  • тертий сир – 2 ст. л.,
  • яйця – 1 шт.,
  • петрушка – 1 корінь,
  • вершкове масло – за смаком,
  • сіль.

Приготування печериць, фаршировані рисом.

  • Гриби промити і обробити, зрізати ніжку. і дрібно нашаткувати.
  • Корінь петрушки очистити, промити і дрібно порізати
  • Підсмажити на рослинній олії ніжки печериць і шматочки кореня петрушки.
  • в окремий посуд покласти відварений рис і запашні ніжки з петрушкою, вбити яйце, посолити і перемішати.
  • Підготовлені капелюшки грибів нафарширувати рисово сумішшю, покласти гриби на деко, змащене жиром, покласти в кожну шляпку невеликий шматочок масла і посипати тертим сиром.
  • Деко поставити в розігріту духовку і запікати 25 хвилин.
  • Готові гриби викласти на блюдо і подати до столу гарячими.
Дивіться також:  Як посмажити баклажани на сковороді

Печериці фаршировані картоплею

Інгредієнти для печериць, фаршированих картоплею:

  • гриби – 8 великих,
  • картопля – 3 шт.,
  • цибуля – 1 шт.,
  • масло – 60 гр.,
  • сир тертий – 80 гр.,
  • сіль.

Приготування печериць, фаршированих картоплею

  • Печериці обробити як описано вище.
  • Ніжки грибів, дрібно порізати і обсмажити разом з цибулею,порізаною такого ж размезра.
  • Картопля промити, очистити і зварити до м’якості. Розмолоти розсипчастий картоплю на пюре Додати до меленої картоплі обсмажені з цибулею гриби, посолити і добре перемішати.
  • Наповнити капелюшки грибів картопляно – грибний масою, викласти на деко, посипати кожну капелюшок тертим сиром і запікати в духовці.
  • Готові гриби викласти на блюдо, вистелене листям зеленого салату.

Гриби, фаршировані зеленню, часником і бринзою.

Інгредієнти для приготування грибв, фаршированих зеленню, часником і бринзою:

  • печериці – 10 шт.,
  • часник 4 зубчики,
  • кріп – 1 пучок,
  • бринза 100 гр.,
  • петрушка – за смаком.,
  • масло 50 – 60 гр.,
  • сіль.

Приготування грибів, фаршированих зеленню, часником і бринзою.

  • Гриби обробити. Ніжки відрізати і покласти на суп.
  • Часник злегка роздавити бічною частиною ножа і тонко порізати.
  • Покласти в капелюшок гриба половину чайної ложки вершкового масла і трохи часнику.
  • Кріп і петрушку промити і подрібнити. Посипати сіллю зелень і трохи розім’яти.
  • Бринзу натерти на крупній тертці. Якщо бринза дуже солона, то відмочити її кілька годин у молоці.
  • Нафарширувати гриби зеленню, зверху покласти терту бринзу і запікати в духовці 30 хвилин.

Прокрутка до верху