З журавлиною
Це варення ще називається «живим». А все, тому що воно готується холодним способом і зберігає корисні речовини.
Необхідні продукти:
- 0,4 кг свіжої журавлини;
- 0,7 кілограма фейхоа;
- кілограм цукру.
Процес приготування:
- Фейхоа промиваємо, обдаємо окропом, знімаємо хвостики, трохи обрізаємо по краях і ділимо на половинки. Відправляємо в блендер або комбайн і доводимо до однорідності.
- Засипаємо цукром і залишаємо до того моменту поки він повністю не розчиниться.
- Окремо промиваємо журавлину, підсушуємо і перетворюємо на пюре будь-яким зручним способом. Бажано додатково перетерти через сито, а потім додати до фейхоа, і залишити на 10 хвилин. Розфасовуємо по стерилізованим банкам і закорковуємо.