Французькі булочки – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Готуємо з шоколадом

Шоколатен, або шоколадний хліб, – так називають в різних регіонах булочку з шоколадом, яка побачила світ завдяки старанням пекаря Ніколя Бергера. Основа булочки – листкове дріжджове тісто з пшеничного і вівсяного борошна, а для начинки краще всього використовувати якісний темний шоколад.

Список і кількість інгредієнтів:

  • 300 мл води;
  • 15 г дріжджів;
  • 2,5 г солі;
  • 50 г цукру;
  • 1 яйце;
  • 250 р пшеничного борошна;
  • 250 г вівсяного борошна;
  • 250 г вершкового масла;
  • 50 г шоколаду.

Випічка:

  • З усіх продуктів (крім шоколаду і масла) зробити тісто. Вимішувати слід не менше 5 – 7 хвилин, потім охолодити півгодини в холодильнику.
  • Після цього сформувати з тіста прямокутник, по якому рівномірно розподілити вершкове масло. Згорнути пласт конвертом, знову розкачати і повторити згортання. У загальній складності таких раскаток повинно бути не менше трьох – чотирьох.
  • Готове тісто розкачати в прямокутний пласт, який потрібно нарізати на 12 смужок шириною 5 см. На один край такий смужки покласти чайну ложку подрібненого шоколаду і загорнути заготівлю рулетом.
  • Сформовані булочки прикрити рушником і відправити на 1,5 – 2 години на расстойку, створивши умови з температурою 37 градусів. Підійшли булочки змастити збовтаним до однорідності яйцем і готувати протягом 15 – 20 хвилин при 230 градусах.

У приготуванні французької випічки немає нічого особливо складного. Зате результат завжди карколомний!

Дивіться також:  Торт «Москва» – 4 рецепта приготування в домашніх умовах