Готуємо з шоколадом
Шоколатен, або шоколадний хліб, – так називають в різних регіонах булочку з шоколадом, яка побачила світ завдяки старанням пекаря Ніколя Бергера. Основа булочки – листкове дріжджове тісто з пшеничного і вівсяного борошна, а для начинки краще всього використовувати якісний темний шоколад.
Список і кількість інгредієнтів:
- 300 мл води;
- 15 г дріжджів;
- 2,5 г солі;
- 50 г цукру;
- 1 яйце;
- 250 р пшеничного борошна;
- 250 г вівсяного борошна;
- 250 г вершкового масла;
- 50 г шоколаду.
Випічка:
- З усіх продуктів (крім шоколаду і масла) зробити тісто. Вимішувати слід не менше 5 – 7 хвилин, потім охолодити півгодини в холодильнику.
- Після цього сформувати з тіста прямокутник, по якому рівномірно розподілити вершкове масло. Згорнути пласт конвертом, знову розкачати і повторити згортання. У загальній складності таких раскаток повинно бути не менше трьох – чотирьох.
- Готове тісто розкачати в прямокутний пласт, який потрібно нарізати на 12 смужок шириною 5 см. На один край такий смужки покласти чайну ложку подрібненого шоколаду і загорнути заготівлю рулетом.
- Сформовані булочки прикрити рушником і відправити на 1,5 – 2 години на расстойку, створивши умови з температурою 37 градусів. Підійшли булочки змастити збовтаним до однорідності яйцем і готувати протягом 15 – 20 хвилин при 230 градусах.
У приготуванні французької випічки немає нічого особливо складного. Зате результат завжди карколомний!