Які соуси підходять для фуа-гра?
Традиційно фуа-гра подається з соусом. Варіацій соусів безліч. Любителі пряної гострої кухні доповнюють страву часниковим і томатним соусами. Цінителі класики воліють сирний і сметанний соус. Експериментатори і сміливі натури вживають фуа-гра з карамельними, ванільними соусами. До печінки ідеально підходять овочеві, фруктові і ягідні соуси.
Ягідний соус
Терпкий смак чорної смородини ідеально поєднується з ніжністю печінки.
Інгредієнти:
- чорна смородина – 55 г;
- червона смородина – 55 г;
- вершки – 1 чайна ложка.
Приготування:
- Ягоди ретельно ополоснитепод струменем прохолодної води, видаліть плодоніжки. Подрібніть в блендері до кашкоподібної маси.
- В ягідну суміш влийте вершки і ретельно перемішайте.
- Якщо соус вийшов дуже рідким, додайте в нього щіпку крохмалю.
Соус подається в окремій розеточке, яка поміщається на край тарілки.
Сирний соус
Соус ідеально поєднується з м’ясними та рибними стравами.
Інгредієнти:
- твердий сир – 90 г;
- вершки свіжі — 90 г;
- молоко коров’яче – 23 г;
- гірчиця – 1 столова ложка;
- сіль і спеції за смаком.
Приготування:
- Сир натріть на тертці.
- Вершки і молоко влийте в сотейник і доведіть до кипіння.
- У киплячі вершки додайте сир, гірчицю і спеції. Перемішайте і тушкуйте 3 – 6 хвилин.
- Соус охолодіть, і полийте зверху на печінку.
Можна доповнити соус 1 листком м’яти або материнки.
Томатно-часниковий соус
Гострий соус припаде до душі любителям східної і азіатської кухні.
Інгредієнти:
- помідори – 2 штуки;
- часник – 5 зубчиків;
- сіль і спеції за смаком.
Приготування:
- Помідори помістіть в окріп на 12-14 секунд. Після цього відразу ж опустіть їх в крижану воду. Зробіть бічні надрізи на плодах, видалити шкірку і насіння.
- Часник звільніть від лушпиння.
- Покладіть В блендер помідорну м’якоть, часник і спеції. Розмішайте до отримання кашкоподібної маси.
Соус чудово підходить до фуа-гра та інших страв з печінки.
Фуа-гра – вишукане блюдо, яке подається в кращих ресторанах світу. Приготувати його можна в домашніх умовах, необхідно лише дотримуватися рецептури. Страва здивує і порадує гостей, прикрасивши святкове торжество.м