Фуагра що це таке? 4 рецепта в домашніх умовах

Які соуси підходять для фуа-гра?

Традиційно фуа-гра подається з соусом. Варіацій соусів безліч. Любителі пряної гострої кухні доповнюють страву часниковим і томатним соусами. Цінителі класики воліють сирний і сметанний соус. Експериментатори і сміливі натури вживають фуа-гра з карамельними, ванільними соусами. До печінки ідеально підходять овочеві, фруктові і ягідні соуси.

Ягідний соус

Терпкий смак чорної смородини ідеально поєднується з ніжністю печінки.

Інгредієнти:

  • чорна смородина – 55 г;
  • червона смородина – 55 г;
  • вершки – 1 чайна ложка.

Приготування:

  • Ягоди ретельно ополоснитепод струменем прохолодної води, видаліть плодоніжки. Подрібніть в блендері до кашкоподібної маси.
  • В ягідну суміш влийте вершки і ретельно перемішайте.
  • Якщо соус вийшов дуже рідким, додайте в нього щіпку крохмалю.

Соус подається в окремій розеточке, яка поміщається на край тарілки.

Сирний соус

Соус ідеально поєднується з м’ясними та рибними стравами.

Інгредієнти:

  • твердий сир – 90 г;
  • вершки свіжі — 90 г;
  • молоко коров’яче – 23 г;
  • гірчиця – 1 столова ложка;
  • сіль і спеції за смаком.

Приготування:

  • Сир натріть на тертці.
  • Вершки і молоко влийте в сотейник і доведіть до кипіння.
  • У киплячі вершки додайте сир, гірчицю і спеції. Перемішайте і тушкуйте 3 – 6 хвилин.
  • Соус охолодіть, і полийте зверху на печінку.

Можна доповнити соус 1 листком м’яти або материнки.

Томатно-часниковий соус

Гострий соус припаде до душі любителям східної і азіатської кухні.

Інгредієнти:

  • помідори – 2 штуки;
  • часник – 5 зубчиків;
  • сіль і спеції за смаком.

Приготування:

  • Помідори помістіть в окріп на 12-14 секунд. Після цього відразу ж опустіть їх в крижану воду. Зробіть бічні надрізи на плодах, видалити шкірку і насіння.
  • Часник звільніть від лушпиння.
  • Покладіть В блендер помідорну м’якоть, часник і спеції. Розмішайте до отримання кашкоподібної маси.
Дивіться також:  Як приготувати філе індички – 10 смачних рецептів

Соус чудово підходить до фуа-гра та інших страв з печінки.

Фуа-гра – вишукане блюдо, яке подається в кращих ресторанах світу. Приготувати його можна в домашніх умовах, необхідно лише дотримуватися рецептури. Страва здивує і порадує гостей, прикрасивши святкове торжество.м

Прокрутка до верху