Класичний варіант приготування
Якщо ви вирішили приготувати галетне печиво, але починати варто, звичайно ж, з самого простого базового рецепта.
Необхідні продукти:
- дві ложки крохмалю;
- половина ложечки розпушувача;
- велика ложка цукру;
- 140 грам борошна;
- 30 мілілітрів води;
- щіпка солі;
- 2 ложки рослинної олії.
Процес приготування:
- Підготуйте глибоку ємність, викладіть в неї всі сипучі інгредієнти зі списку і добре перемішайте.
- Окремо вливаємо воду в каструлю, з’єднуємо з рослинним маслом і доводимо до кипіння, після чого відправляємо до сухої суміші і починаємо вимішувати поки вона не стане досить щільною. Але не переборщіть, не потрібно тиснути занадто сильно.
- Загорніть отриману масу в харчову плівку і покладіть в холодильник приблизно на 30 хвилин.
- Через зазначений час поділити на частини, перетворити їх в тонкі пласти, не більше 1,5 міліметра товщиною, і вирізати будь-які форми.
- Зробити на заготовках кілька проколів виделкою, щоб все добре пропеклося, викласти на деко і тримати близько шести хвилин на 200 градусах в заздалегідь прогрітій духовці.