Галетне печиво – 5 рецептів в домашніх умовах

Класичний варіант приготування

Якщо ви вирішили приготувати галетне печиво, але починати варто, звичайно ж, з самого простого базового рецепта.

Необхідні продукти:

  • дві ложки крохмалю;
  • половина ложечки розпушувача;
  • велика ложка цукру;
  • 140 грам борошна;
  • 30 мілілітрів води;
  • щіпка солі;
  • 2 ложки рослинної олії.

Процес приготування:

  • Підготуйте глибоку ємність, викладіть в неї всі сипучі інгредієнти зі списку і добре перемішайте.
  • Окремо вливаємо воду в каструлю, з’єднуємо з рослинним маслом і доводимо до кипіння, після чого відправляємо до сухої суміші і починаємо вимішувати поки вона не стане досить щільною. Але не переборщіть, не потрібно тиснути занадто сильно.
  • Загорніть отриману масу в харчову плівку і покладіть в холодильник приблизно на 30 хвилин.
  • Через зазначений час поділити на частини, перетворити їх в тонкі пласти, не більше 1,5 міліметра товщиною, і вирізати будь-які форми.
  • Зробити на заготовках кілька проколів виделкою, щоб все добре пропеклося, викласти на деко і тримати близько шести хвилин на 200 градусах в заздалегідь прогрітій духовці.
Дивіться також:  Печиво Вушка – 7 дуже смачних рецептів
Прокрутка до верху