Кекс з гарбузом в мультиварці
Враховуючи наявність мультиварки майже на кожній кухні, рецепт приготування з її використанням буде вельми актуальне для господинь.
Інгредієнти:
- По 350 гр. гарбузової м’якоті і борошна;
- По 80 мл води і олії соняшникової;
- 2 яйця;
- Стакан цукру;
- 50 гр. шоколаду;
- Ч. л. соди.
Етапи приготування.
- Нарізану скибочками гарбуз заливаємо водою і ставимо на мультиварці режим «Гасіння». Через 30 хвилин вона стане м’якою і можна буде перетворити в пюре. Даний рецепт враховує використання бульйону з-під гарбуза.Поки остуджується пюре, приготуємо тісто.
- З’єднуємо просіяне борошно, прянощі, сіль і розпушувач.
- Шоколад рубаємо.
- З допомогою міксера розтираємо масло з цукром до білого відтінку. Один за іншим додаємо туди яйця.
- Вводимо гарбузове пюре. Перемішуємо.
- Всипаємо сипку суміш. Перемішуємо.
- Додаємо шоколад.
- Відправляємо тісто в промазану маслом чашу мультиварки, ставимо режим «Випічка»
Через 50 хвилин при закритій кришці кекс в мультиварці буде повністю готовий. Акуратно дістаємо його з чаші і подаємо з улюбленим напоєм.