З допомогою шоколадної глазурі, можна швидко і просто зробити смачне прикраса для торта. Багато хто вважає, що її приготування забирає масу часу і сил. Але це не так! Пропонуємо кілька нескладних варіантів створення глазурі для торта з шоколаду.
Глазур для торта з розтопленого шоколаду
Для її приготування знадобиться зовсім небагато інгредієнтів. Зазвичай їх можна придбати в найближчому магазині.
Залежно від тієї кількості, яка необхідна для покриття виробу, що виготовляється потрібна порція.
На 100 грам шоколаду беремо 20 грам масла.
Водяна баня – відмінний варіант розтопити шоколад. Для неї готуємо кілька ємностей різного діаметра. Наприклад, це може бути каструля і сотейник, який буде у неї поміщатися, але не торкатися дна. В даному випадку краще користуватися емальованим посудом.
- У велику ємність наливаємо воду і доводимо до кипіння.
- В меншу, кладемо поламаний шоколад і встановлюємо її поверх великий, з киплячою водою.
- Після цього, зменшуємо вогонь і чекаємо повного розплавлення шоколадки.
Масло додається в уже теплий рідкий склад. Коли воно розтане, все добре перемішується і остуджується буквально 5 – 7 хвилин.
Шоколад розтоплюється тільки на водяній бані, а в іншому випадку має властивість пригорати.
Як зробити шоколадний ганаш
Дуже оригінальний рецепт, здатний доповнити будь ласощі.
Для нього нам знадобляться:
- 60% (і більше) чорний шоколад – 200 г;
- вершки (жирні)– 200 г;
- масло – 50 г;
- цукрова пудра – 1 ст. л.
Алгоритм подальших дій не складний:
- Підготуємо шоколад, розламавши його на шматочки.
- Вершки ставлять на водяну баню і підігріваються, але не доводять до кипіння.
- Шоколад додається в добре теплий крем складу після того, як він був знятий з водяної бані.
- Через хвилин п’ять перевіряємо, розтопився у вершках шоколад. Якщо цього не вистачило часу, можна трохи «допомогти» йому розпуститися за допомогою водяної бані.
- Коли скибочки шоколаду повністю розчинилися, необхідно все гарненько перемішати віночком, а після, висипати цукрову пудру і продовжити
- У подстывшую глазур кладеться масло. Все добре змішується, склад стає однорідним і після цього можна вважати, що ганаш готовий. Прикрашаємо торт і тішимо гостей!
З какао та молока
Зробити глазур для торта дуже просто звичайного какао та молока. Цей простий рецепт порадує, якщо терміново потрібно прикрасити частування, але під рукою немає нічого особливого.
Візьмемо:
- 2 ст. л. какао;
- 0,5 ст. молока;
- 30 г олії;
- 0,5 ст. цукрової пудри;
- ванілін.
Для досягнення поставленої мети виконуємо такі дії:
- Невелика ємність чудово підійде для змішування какао і цукрової пудри.
- Сюди ж, виливаємо молоко і все добре перемішуємо до отримання однорідної консистенції без грудочок і розлучень.
- Ставимо ємність на газ і варимо на невисокому полум’я, весь час заважаючи, щоб глазур не пригоріла.
- Коли з’явиться легка пінка, знімаємо каструльку і чекаємо, поки вона трохи охолоне.
- Потім додається масло, яке попередньо розтоплюється і тільки потім вливається в загальну ємність.
- Усе ретельно збивається міксером, після чого глазур стане еластичною і з легкістю нанесется на поверхню випічки.
Глазур з білого шоколаду для торта
Глазур з білого шоколаду – це оригінальне і дуже смачне прикраса. Білий шоколад для цих цілей краще всього вибирати високої якості. Беремо 100 основного інгредієнта і 1 склянку молока.
- Шоколад попередньо змащується маслом, щоб надалі глазур легко витягати з каструлі.
- Далі, він розламується на шматочки і викладається в ємність.
- Зверху все заливається молоком.
- Майбутня глазур підігрівається обов’язково на водяній бані, постійно помешиваемая ложкою (краще навіть дерев’яною лопаткою).
- Можна вважати її готовою, коли всі інгредієнти стануть однорідною, густою масою з пластичної структурою. Торт покривається до того, як вона охолоне.
Для глазурі Шоколад завжди використовується в чистому вигляді (без горіхів, родзинок, і наповнювачів).
З вершками
Глазур для торта з шоколаду в даному випадку, готується з додаванням вершків. Такий спосіб приготування солодкого покриття не забере багато часу.
Одна порція виготовляється в пропорції 180 г шоколаду 150 г вершків. Дуже важливо, вибираючи плитку шоколаду, перевірити відсоток какао – чим він вище, тим краще для майбутнього прикраси нашого торта.
- Подрібніть шоколадку будь-яким зручним способом (можна розламати на шматочки або ж натерти).
- Коли все готово, заливаємо її вершками і ставимо на газ, розігріваючи до тих пір, поки не розтопиться.
- Кладемо трохи вершкового масла, яке додасть гарний блиск прикраси.
- Покривати торт можна після того, як глазур трохи охолоне.
Простий рецепт з вершковим маслом
Вершкове масло в глазурі дійсно важлива деталь. Воно надає їй блискучий вигляд, і частково відповідає за застигання маси. Нижче запропоновано дуже хороший рецепт для блискавичного прикраси торта, який припаде до речі, коли нічого іншого під рукою не знайшлося.
Для приготування знадобиться близько 50-ти грам вершкового масла, 30 мл вершків, приблизно, 3 чайні ложки какао і 4 чайні ложки цукру.
- Какао з цукром потрібно змішати так, щоб був рівномірний відтінок і відсутні грудочки.
- Ємність ставиться на плиту.
- Глазур потрібно весь час помішувати, поки не почне закипати.
- Масло додається після того, як тепла маса буде знята з плити. Разом з ним глазур перемішується ще раз, поки воно повністю не розчиниться.
Прикрасити виріб необхідно до того, як солодкий декор охолоне і загусне.
Дзеркальна шоколадна глазур для торта
Ця глазур не просто смачна, але і неймовірно красива. Вона здатна зробити із звичайного страви, твір мистецтва! Але щоб домогтися дійсно шикарного ефекту, необхідно дотримуватися правил приготування в точності, як написано в рецепті.
Щоб приготувати глазур, підготуємо:
- цукор – 250г;
- какао – 80 г;
- желатин – 15 г;
- вершки – 150 мл;
- патока – 80 р.
А тепер головне, нічого не переплутати:
- Желатин висипається в 30 мл води.
- Поки він настоюється, патоку і цукор необхідно помістити в 100 мл води і довести до кипіння.
- Перед тим як додати вершки в патоку, їх потрібно закип’ятити.
- Все перемішується і лише після цього можна висипати какао.
- Повернемося до желатину. Його необхідно спочатку підігріти, не доводячи до кипіння, і тільки потім додати до решти інгредієнтів.
- Збивати складу найзручніше заглибним блендером. З його допомогою можна як саме та структура, яка потрібна. Він прибере грудочки і додасть однорідність солодкої маси. Прикраса готова.
Температура глазурі не повинна бути нижче 37 градусів, інакше бажаного ефекту не буде – вона просто скачається на виробі.
Готуємо на сметані
Сметанна глазур, завжди виглядає дуже ефектно на торті. Вона прекрасно лягає на його поверхню і має особливий, неповторний смак.
Для приготування беремо:
- 100 г 20% сметани;
- 5 ст. л. цукру;
- 50 р масла;
- 6 ст. л. какао;
- ½ Ч. л. солі.
Далі все просто:
- Масло, сметана, цукор і сіль кладуть в невелику каструльку.
- Ставимо ємність на газ, включивши повільний вогонь. Маса повинна постійно помешиваться.
- В момент, коли сметана і масло почнуть розчинятися, додаємо какао. Важливо зробити це вчасно.
- Помішувати глазур необхідно постійно, щоб уникнути пригорання.
Під час варіння, можна помітити, що маса стає густішим. Готовність перевіряється дерев’яною лопаткою. Якщо глазур стала, як густа сметана – вона готова. Перед нанесенням на торт, дайте їй декілька хвилин на охолодження.