Голубці – 17 смачних рецептів

Голубці в каструлі — просте приготування голубців

Існує маса способів приготувати голубці, але традиційно це блюдо готують у каструлі. Щоб і підливи було побільше і всі вироби вмістилися.

  • 400 г свинячого фаршу;
  • 100 г круглого звичайного рису;
  • середній вилок капусти;
  • цибулина;
  • 2 ст. л. соняшникової олії;
  • сіль, перець;
  • 1 ст. л. томатної пасти;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 400 мл води.

Приготування:

  • У свинячий фарш додайте заздалегідь відварений до середньої готовності рис. Цибулину дрібно порубаєте, обсмажте в олії і також викладіть у фарш.
  • Додайте сіль і чорний перець, ретельно вимісіть і відбийте.
  • Зробіть на капусті глибокі розрізи в області кочережки, відокремте листи і відваріть їх в киплячій воді протягом 3-5 хвилин.
  • Охолодіть їх, на кожен покладіть котлетку з фаршу і загорніть конвертиком. На дно каструлі покладете пару аркушів, зверху шарами голубці.
  • У двох склянках гарячої води розведіть томат і сметану, присолите. Залийте отриманим соусом голубці і доведіть до кипіння на великому вогні.
  • Після газ прикрутіть до мінімуму і тушкуйте приблизно 30-40 хвилин в залежності від жорсткості капусти. Перед подачею дайте настоятися не менше 10-15 хвилин.

Дивіться також:  Голубці – 5 рецептів з рисом і фаршем
Прокрутка до верху