Голубці в каструлі — просте приготування голубців
Існує маса способів приготувати голубці, але традиційно це блюдо готують у каструлі. Щоб і підливи було побільше і всі вироби вмістилися.
- 400 г свинячого фаршу;
- 100 г круглого звичайного рису;
- середній вилок капусти;
- цибулина;
- 2 ст. л. соняшникової олії;
- сіль, перець;
- 1 ст. л. томатної пасти;
- 3 ст. л. сметани;
- 400 мл води.
Приготування:
- У свинячий фарш додайте заздалегідь відварений до середньої готовності рис. Цибулину дрібно порубаєте, обсмажте в олії і також викладіть у фарш.
- Додайте сіль і чорний перець, ретельно вимісіть і відбийте.
- Зробіть на капусті глибокі розрізи в області кочережки, відокремте листи і відваріть їх в киплячій воді протягом 3-5 хвилин.
- Охолодіть їх, на кожен покладіть котлетку з фаршу і загорніть конвертиком. На дно каструлі покладете пару аркушів, зверху шарами голубці.
- У двох склянках гарячої води розведіть томат і сметану, присолите. Залийте отриманим соусом голубці і доведіть до кипіння на великому вогні.
- Після газ прикрутіть до мінімуму і тушкуйте приблизно 30-40 хвилин в залежності від жорсткості капусти. Перед подачею дайте настоятися не менше 10-15 хвилин.