Голубці з рисом і фаршем — кращий рецепт, найсмачніші голубці
Готувати голубці, звичайно, довго і клопітно. Але готове блюдо виходить настільки смачним і самодостатнім, що витрачений час того варто.
- середня головка капусти;
- 400 г свино–яловичого фаршу;
- 0.5 склянки рису;
- 2 великі морквини;
- 2 головки ріпчастої цибулі;
- сіль, перець, інші спеції;
- 2 ст. л. томату;
- 0.5 мл бульйону;
- 350 г сметани;
- рослинне масло.
Приготування:
- Промитий кілька разів рис залийте склянкою окропу і залиште для набухання під кришкою.
- Цибулю і моркву почистіть і подрібніть будь-яким зручним способом. Обсмажте до золотистого відтінку на рослинному маслі. Третю частину пасерування перекладіть в тарілку.
- У решту піджарку додайте томат, ретельно перемішайте і влийте бульйон. Посоліть за смаком і приправте будь-якими спеціями. Протушкувати під кришкою 5-7 хвилин, влийте сметану, перемішайте і тушкуйте ще 5 хвилин.
- Набряклий і остиглий рис змішайте з фаршем, додайте холодну пасеровку і вимішайте до з’єднання всіх компонентів.
- Капусту цілком відваріть протягом 20-25 хвилин. Трохи остудіть і розберіть на листя.
- Як тільки капустяні листи повністю охолонуть, сформуйте з них і фаршу голубці.
- На дно підходящої ємності укладіть шар капустяних листів, шар голубців, знову листки і т. д.
- Залийте все томатною підливою. Якщо вона не доходить до верху голубців, підлийте трохи капустяного відвару.
- Тушкуйте на малому газу під кришкою 40-50 хвилин.