Голубці – 17 смачних рецептів

Голубці з рисом і фаршем — кращий рецепт, найсмачніші голубці

Готувати голубці, звичайно, довго і клопітно. Але готове блюдо виходить настільки смачним і самодостатнім, що витрачений час того варто.

  • середня головка капусти;
  • 400 г свино–яловичого фаршу;
  • 0.5 склянки рису;
  • 2 великі морквини;
  • 2 головки ріпчастої цибулі;
  • сіль, перець, інші спеції;
  • 2 ст. л. томату;
  • 0.5 мл бульйону;
  • 350 г сметани;
  • рослинне масло.

Приготування:

  • Промитий кілька разів рис залийте склянкою окропу і залиште для набухання під кришкою.
  • Цибулю і моркву почистіть і подрібніть будь-яким зручним способом. Обсмажте до золотистого відтінку на рослинному маслі. Третю частину пасерування перекладіть в тарілку.
  • У решту піджарку додайте томат, ретельно перемішайте і влийте бульйон. Посоліть за смаком і приправте будь-якими спеціями. Протушкувати під кришкою 5-7 хвилин, влийте сметану, перемішайте і тушкуйте ще 5 хвилин.
  • Набряклий і остиглий рис змішайте з фаршем, додайте холодну пасеровку і вимішайте до з’єднання всіх компонентів.
  • Капусту цілком відваріть протягом 20-25 хвилин. Трохи остудіть і розберіть на листя.
  • Як тільки капустяні листи повністю охолонуть, сформуйте з них і фаршу голубці.
  • На дно підходящої ємності укладіть шар капустяних листів, шар голубців, знову листки і т. д.
  • Залийте все томатною підливою. Якщо вона не доходить до верху голубців, підлийте трохи капустяного відвару.
  • Тушкуйте на малому газу під кришкою 40-50 хвилин.

Дивіться також:  Голубці в духовці – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху