Пісне печиво
Можна спекти смачне печиво без вершкового масла? Є чудовий рецепт пісного горіхового печива. Основа тесту — сік!
Для тіста знадобиться:
- цукор — 1 столова ложка;
- фруктовий сік (будь-який) — 200 мл;
- рослинне масло — 100 мл;
- борошно — 350 г;
- розпушувач — півтори ч. л.
Начинка:
- близько 100 г подрібнених горіхів;
- трохи кориці і цукру.
Послідовність:
- Щоб приготувати тісто треба з’єднати сік, цукор і масло.
- Борошно змішати з розпушувачем і в 2 прийоми додати в тісто. Добре вимішати.
- Тісто розкачати в тонкий пласт. Висипати горішки по всій поверхні і скрутити в рулет. Для того щоб надати печінкою форму вушок треба здавити рулет посередині і нарізати.
- Випікаємо при 180 градусах до золотистого кольору.